"Τρέχεις με το διαβατήριο στο χέρι"

O μέσος του του Άρη, Χαβιέρ Ματίγια, περιέγραψε στη Marca την καραντίνα στην Ελλάδα, τον τρόπο να διατηρηθεί σε ικανοποιητική φόρμα και υποστήριξε ότι κι άλλες χώρες θα έπρεπε να κινηθούν παρομοίως στη λήψη των μέτρων.

"Όλα είναι κλειστά στην Ελλάδα. Οι αθλητές τοπ επιπέδου έχουν μια ειδική άδεια από την κυβέρνηση για να προπονούμαστε. Πριν θα πρέπει να εξηγήσουμε το λόγο της μετακίνησης. Που μένουμε και πόσο χρόνο θα είμαστε έξω (εννοεί τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες).

Από τη στιγμή που θα το αποδεχθούν, μπορείς να βγεις να τρέξεις, τηρώντας την απόφαση. Με το διαβατήριο στο χέρι σε περίπτωση που σε ελέγξει η Αστυνομία. Μπορούμε να πάμε στο προπονητικό κέντρο, αλλά ένας-ένας για μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Βλέπω ότι καλώς έχει λάβει τα μέτρα αυτά η Ελλάδα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Θα πρέπει να είναι έτσι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετακινούμενος σε άλλη πόλη, διατρέχεις τον κίνδυνο τόσο να προσβληθείς από τον ιό, όσο και να προσβάλλεις κάποιον άλλον. Ο καθένας θα πρέπει να ζήσει όπου έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή (που ξεκίνησε η κρίση). Ο ιός εξαπλώνεται. Καθώς δεν γνωρίζουμε το πότε θα φθάσει το peak, δεν μπορούμε να πούμε πότε θα επιστρέψουμε", υποστήριξε ο 31χρονος μέσος του Άρη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο