«Στη Ρουμανία μας στερούν την ελευθερία σαν να είμαστε ζώα»

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, Πάμπλο Ντε Λούκας είναι... έξω φρενών με την πολιτική της ρουμανικής κυβέρνησης στο θέμα του κορονοϊού και στα μέτρα που παίρνουν για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Ντε Λούκας που αγωνίζεται πλέον στην ρουμανική Βολουντάρι μιλώντας στη Marca έκανε λόγο για άθλια αντιμετώπιση και συνθήκες ζωής λόγω των μέτρων για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Αρχικά σε ποστάρισμά του στα social media, ο Ισπανός πρώην παίκτης της Ξάνθης έγραψε: «Το θέμα είναι ότι το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας μας στερεί την ελευθερία μας, συγκεντρώνοντας μας για 2 εβδομάδες, κάνοντας μας 3 τεστ για τον Covid 19 και τώρα θέλουν να μας αφήσουν συγκεντρωμένους για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία».

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Marca ανέφερε: «Αυτό που θέλουν είναι να μας κλειδώσουν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μας το έκρυψαν στην αρχή και τώρα που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες μας λένε ότι θα πάρει άλλες δύο. Μας λένε ψέματα. Μας απαγορεύουν να πάμε σπίτι ενώ είμαστε υγιείς και ενώ σε όλες τις άλλες χώρες γίνεται το αντίθετο. Πας δηλαδή στο σπίτι και έπειτα γυρίζεις στην προπόνηση. Είμαστε ποδοσφαιριστές και θέλουμε να παίξουμε, αλλά να μην μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Έχουμε οικογένεια και μετά από δύο μήνες καραντίνας θέλουν να περάσουμε άλλους δυο μήνες απομονωμένοι με την σκληρή ψυχολογική κατάσταση που προέρχεται από την απομόνωση των δύο εβδομάδων σε ένα δωμάτιο, όπου πραγματικά μας αφήνουν το φαγητό στην πόρτα».

Τέλος πρόσθεσε: «Ο αριθμός των θετικών τεστ δεν βγαίνει στη δημοσιότητα γιατί αλλιώς δεν παίζεται το πρωτάθλημα. Τα κρύβουν. Στατιστικά μιλώντας δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποιο θετικό».

Πηγή: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο