Η ποδοσφαιρική μαγκιά του Σιμεόνε

Τι αλλαγές μπορεί να σκεφτεί ένας προπονητής στο παιχνίδι

Το παιχνίδι Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε αρκετά δυνατά και από τις δύο πλευρές όπως συνηθίζεται στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πριν το μισάωρο τρώει κόκκινη κάρτα ο Diego Costa και η Ατλέτικο πάει να χάσει παντελώς τον έλεγχο του παιχνιδιού σε μερικά λεπτά. Τότε βλέπεις τον Simeone να κάνει αλλαγή το δεξιό του μπακ, ρίχνοντας στο παιχνίδι έναν επιθετικό παίκτη. Επίσης μετακινεί ένα από τα 4 χαφ του στην θέση του δεξιού μπακ και μένει με 3 παίκτες στο κέντρο για να συνεχίσει με 2 επιθετικούς όπως έδειχνε και το αρχικό του σχήμα 4-4-2.

Στο 35' θα συνεχίσει τον αγώνα με 10 παίκτες και σύστημα 4-3-2 όπου θα αντέξει μέχρι το 85', πριν σκοράρουν Suarez και Mesi μέσα σε 2 λεπτά. Στο 58' και ενώ το σκορ είναι ακόμα 0-0, θα ρίξει ακόμα έναν επιθετικό στο παιχνίδι, βγάζοντας αμυντικό και πάλι (το Αριστερό Μπακ) ρισκάροντας ακόμα περισσότερο. Μετακινεί μια θέση πιο πίσω τους παίκτες στην αριστερή πλευρά (Επιθετικό και Αριστερό Μέσο) και με αυτήν την διάταξη θα παίξει με μόνο δύο αμυντικούς στο παιχνίδι (τα δύο κεντρικά μπακ) ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι όλοι επιθετικογενείς. 

Το συγκεκριμένο επιχείρημα του Sımeone δείχνει την ποδοσφαιρική "μαγκιά" που μας πουλάει μέσα στα γήπεδα και το ότι δεν φοβάται καμιά ομάδα σε καμιά έδρα, ακόμα και την Μπαρτσελόνα παίζοντας με παίκτη λιγότερο μέσα στο Καμπ Νου. Πιο κάτω θα δείτε φωτογραφίες όπως τις επεξεργαστήκαμε στο Wyscout δείχνοντας το σύστημα 4-3-2 του Sımeone, παίζοντας με 10 παίκτες στην διάρκεια του αγώνα.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο