Το deal που παζαρεύουν οι πλατφόρμες

Η οριστικά διακοπείσα σεζόν 2019/20 σηματοδότησε την επαναφορά της τηλεοπτικής προβολής της α’ κατηγορίας από τρεις συνδρομητικές πλατφόρμες κι έκανε ακόμη πιο έντονο το αίτημα του ποδοσφαιρόφιλου κοινού για ένα κοινό πακέτο.

Συζητήσεις με στόχο την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος έγιναν και πριν την έναρξη της λήξασας περιόδου, ωστόσο δεν ευοδώθηκαν. Ένα χρόνο μετά, οι Cytavision, Cablenet και PrimeTel ευρίσκονται εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εκφράζεται η ελπίδα πως αυτή τη φορά η προσπάθεια θα τελεσφορήσει.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SPORTIME, υπάρχουν πολλά σενάρια για το επιδιωκόμενο deal. Κι αυτό γιατί δεν συζητείται μόνον το ενδεχόμενο κοινού πακέτου για το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά διερευνάται και η δυνατότητα πρόσβασης των συνδρομητών της μίας πλατφόρμας και στο υπόλοιπο περιεχόμενο των άλλων.

Επί του παρόντος δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν η όποια συμφωνία θα είναι μόνο για ένα κομμάτι (επί του προκειμένου, το κυπριακό πρωτάθλημα) ή για όλο το περιεχόμενο της κάθε πλατφόρμας, κάτι που αυτονόητα θα επηρεάσει αναλόγως και την τιμή της συνδρομής.

Επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να υπάρξει deal όσο το δυνατόν συντομότερα (και σίγουρα πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν 2020/21), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες και να ανακοινωθούν τόσο το περιεχόμενο όσο και οι τιμές για το ενιαίο πακέτο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο