Μια ανάσα πριν το deal: Στα χέρια των νομικών η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα

Στο τελικό στάδιο ευρίσκεται η διαπραγμάτευση των Cyta, Cablenet και PrimeTel για τη σύναψη συνεργασίας που θα επιτρέπει τη μετάδοση όλων των αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος από την ίδια πλατφόρμα.

Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις οι επικεφαλής των τριών εταιρειών (Ανδρέας Νεοκλέους, Νικόλας Σιακόλας και Ερμής Στεφάνου αντιστοίχως) έφτασαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία πλέον τυγχάνει επεξεργασίας από τους νομικούς, ώστε να δημιουργηθεί το τελικό κείμενο προς υπογραφή.

Μολονότι η εν λόγω διαδικασία δεν είναι εύκολη, απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εκφράζεται η αισιοδοξία πως οι προσπάθειες θα τελεσφορήσουν και μάλιστα έγκαιρα (δηλαδή αρκετά πριν τη σέντρα της νέας σεζόν στις 22 Αυγούστου), ώστε και οι τρεις πλατφόρμες να μπορούν να διαμορφώσουν και να βγάλουν στο παζάρι τις προσφορές με το εμπλουτισμένο τους πακέτο.

Cyta, Cablenet και PrimeTel προσβλέπουν σε αύξηση των συνδρομητών τους και ταυτόχρονα σε (μεσοπρόθεσμη) μείωση των συνδρομών, αφού θα μπει φρένο στον αδυσώπητο πλειστηριασμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, τα οποία στη δεδομένη χρονική στιγμή ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο