Ο Τάμαρι σε θέση ισχύος έναντι του ΑΠΟΕΛ, αλλά...

Μολονότι εν μέσω οικονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού και γενικότερων μειώσεων στον προϋπολογισμό του προσφέρθηκε ανανέωση συμβολαίου με σημαντική αύξηση απολαβών (από €180.000 σε €280.000 ετησίως), ο Μούσα αλ Τάμαρι άφησε να εκπνεύσει η διορία που του έδωσε ο ΑΠΟΕΛ, δίχως να δώσει απάντηση.

Ο Ιορδανός παίζει... καθυστερήσεις και «αγοράζει» χρόνο, προφανώς εσκεμμένα, καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, ανέφερε πως το μέλλον του θα κριθεί το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Ο 23χρονος παίζει εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει πως αφ’ ενός οι «γαλαζοκίτρινοι» σκοπεύουν να τον πωλήσουν, αφ’ ετέρου ενδιαφερόμενες ομάδες υπάρχουν. Συνεπώς το όλο ζήτημα είναι το χρονικό σημείο και το ποσό της μεταγραφής.

Αν ο παίκτης υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε θέση ισχύος (τουλάχιστον για έναν χρόνο), καθώς μπορεί ν’ απαιτήσει μεγαλύτερη αποζημίωση και μάλιστα σε επόμενη μεταγραφική περίοδο και όχι στη νυν, στην οποία οι τιμές πέφτουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Τάμαρι, ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένος να εκχωρήσει τη θέση ισχύος στους «γαλαζοκίτρινους». Αυτή τη στιγμή έχει την μπάλα στα πόδια και κάνει (μόνον εκείνος) παιχνίδι. Αν δεν ανανεώσει, είτε ο ΑΠΟΕΛ θα υποχρεωθεί να τον πωλήσει αυτό το καλοκαίρι με λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζε και θα μπορούσε να εισπράξει, είτε ο ίδιος θα μπορεί σε έξι μήνες να κλείσει συμφωνία για το καλοκαίρι του 2021 ως ελεύθερος, ήτοι με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους για τον ίδιο.

Σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ο ΑΠΟΕΛ έχει απολέσει κι ένα βασικό ατού στη διαπραγμάτευση με τον παίκτη: τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία π.χ. έχει εξασφαλισμένη και μπορεί να προσφέρει στον Ιορδανό ο Ολυμπιακός Πειραιώς.

Τι μπορεί να προσφέρει διαπραγματευτική ισχύ στους «γαλαζοκίτρινους»; Κατά φαινόμενα, μόνον η απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να μεταγραφεί αυτό το καλοκαίρι. Αν αυτή υπάρχει, τότε ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να «πατήσει» πάνω της, προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα για την πώλησή του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο