«Έτοιμο το πρωτόκολλο για τη νέα σεζόν, από τον β’ γύρο με VAR»

Στο πλαίσιο της κλήρωσης του πρωταθλήματος CYTA 2020/21 ο Γιώργος Κούμας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας.

Ακολούθως παρατίθενται τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του:

«Η διοργάνωση του πρωταθλήματος την ερχόμενη περίοδο αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Σε ό,τι αφορά την περασμένη περίοδο, πήραμε μια δύσκολη και γενναία απόφαση με πρώτο γνώμονα την υγεία όλων των εμπλεκομένων, τη διασφάλιση της έναρξης και ολοκλήρωσης της επόμενης σεζόν, καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα των σωματείων.

Το πρωτόκολλο που συνέταξε η ΚΟΠ για τη συνέχιση της σεζόν βρήκε αντίθετη την επιδημιολογική ομάδα που επέμενε στην εφαρμογή των διαταγμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ερχόμενη σεζόν, έχουμε προχωρήσει στη σύσταση ιατρικής ομάδας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες για σύνταξη πρωτοκόλλου που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Το πρωτόκολλο αυτό έχει ολοκληρωθεί και προσεχώς η ΚΟΠ θα συναντηθεί με το υπουργείο Υγείας για να συνταχτεί το τελικό πρωτόκολλο.

Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων κι ελπίζω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρά την ύφεση της πανδημίας στη χώρα μας οι οικονομικές συνέπειες είναι εμφανείς. Η ΚΟΠ στηρίζει τα σωματεία, τα οποία με τη σειρά τους πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Υπό αυτό το πρίσμα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία οι χορηγικές συνεργασίες όπως αυτή με τη Cyta, στην οποία θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου.

Η επόμενη χρονιά θα είναι ξεχωριστή και για ακόμη ένα λόγο, διότι θα εφαρμοστεί στο πρωτάθλημα το VAR. Ήδη έχει γίνει πολλή δουλειά στον τομέα της εκπαίδευσης, δυστυχώς η πανδημία μας πήρε πίσω σε ό,τι αφορά την προσπάθεια να εφαρμοστεί από την αρχή της σεζόν. Αισιοδοξώ ότι θα είναι έτοιμος από τον Δεκέμβριο με την έναρξη του β’ γύρου.

Η σεζόν με 14 ομάδες θα είναι μεταβατική για να επιστρέψουμε στις 12. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με την τελική φάση του Euro U17, είναι μεγάλη τιμή για την ΚΟΠ που μας εμπιστεύτηκε η UEFA και αισιοδοξώ πως η χώρα μας θα γίνει το ποδοσφαιρικό επίκεντρο της Ευρώπης από τις 6 έως τις 22 Μαΐου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο