Το πρόγραμμα-«καρμανιόλα» των τεσσάρων Ευρωπαίων!

Σε μια σεζόν που για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία τους θα διεκδικήσουν την είσοδο στους ομίλους μέσα από μονούς προκριματικούς, ήλθε και η κλήρωση του πρωταθλήματος να αυξήσει κατακόρυφα το συντελεστή δυσκολίας για Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.
Εν αναμονή της προκήρυξης που θα διευκρινίζει αν και σε ποιους γύρους οι εκπρόσωποί μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δικαιούνται να ζητήσουν μετάθεση των αγώνων τους στο πρωτάθλημα, το SPORTIME παρουσιάζει το εκρηκτικό μείγμα ευρωπαϊκών αναμετρήσεων και ντέρμπι που περιμένει κάθε ομάδα.

1. ΟΜΟΝΟΙΑ
Το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση (12-13 Σεπτεμβρίου) θα προηγηθεί του αγώνα στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (15-16 Σεπτεμβρίου), αν οι «πράσινοι» έχουν φτάσει έως εκεί.
Το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (19-20 Σεπτεμβρίου) θα προηγηθεί της α’ αναμέτρησης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ή του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, αν το «τριφύλλι» έχει αποκλειστεί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.|
Το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα (26-27 Σεπτεμβρίου) θα προηγηθεί του β’ αγώνα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ή του μονού αγώνα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους, τότε το clasico με τον ΑΠΟΕΛ (5-6 Δεκεμβρίου) θα λάβει χώρα ενδιάμεσα της πέμπτης (1-3 Δεκεμβρίου) και έκτης (8-10 Δεκεμβρίου) αγωνιστικής των ομίλων.

2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Το εντός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια (12-13 Σεπτεμβρίου) έρχεται πριν τον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (17 Σεπτεμβρίου).
Το αντίστοιχο με τον Απόλλωνα (19-20 Σεπτεμβρίου) προηγείται του αγώνα στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (24 Σεπτεμβρίου).
Σε περίπτωση εισόδου στους ομίλους, η «Κυρία» θα φιλοξενήσει τον ΑΠΟΕΛ (24-25 Οκτωβρίου) μετά την πρεμιέρα της σε αυτούς (22 Οκτωβρίου), θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (7-8 Νοεμβρίου) μετά την τρίτη αγωνιστική (5 Νοεμβρίου) και θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΛ (21-22 Νοεμβρίου) πριν την πέμπτη αγωνιστική (26 Νοεμβρίου) της κύριας φάσης.

3. ΑΠΟΕΛ
Το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (29-30 Αυγούστου) έπεται του αγώνα στον α’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (27 Αυγούστου).
Το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ (12-13 Σεπτεμβρίου) προηγείται της αναμέτρησης στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (17 Σεπτεμβρίου).
Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους, οι «γαλαζοκίτρινοι» μετά την πρεμιέρα τους σε αυτούς (22 Οκτωβρίου) θα φιλοξενηθούν από την Ανόρθωση (24-25 Οκτωβρίου), μετά τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων (29 Οκτωβρίου) θα υποδεχτούν τον Απόλλωνα (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου), ενώ θα παίξουν με την Ομόνοια (5-6 Δεκεμβρίου) ενδιάμεσα της πέμπτης (3 Δεκεμβρίου) και της έκτης (10 Δεκεμβρίου) αγωνιστικής των ομίλων.

4. ΑΠΟΛΛΩΝ
Το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση (19-20 Σεπτεμβρίου) έπεται του αγώνα στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (17 Σεπτεμβρίου).
Το εντός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια (26-27 Σεπτεμβρίου) ακολουθεί τον αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (24 Σεπτεμβρίου).
Σε περίπτωση εισόδου στους ομίλους, οι «κυανόλευκοι» θα φιλοξενηθούν από τον ΑΠΟΕΛ (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) μετά τη δεύτερη αγωνιστική (29 Οκτωβρίου), από την ΑΕΚ (21-22 Νοεμβρίου) πριν την τέταρτη αγωνιστική (26 Νοεμβρίου) και θ’ αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ (28-29 Νοεμβρίου) πριν την πέμπτη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου).

Υπενθυμίζεται πως τα παραπάνω τελούν υπό μερική αναίρεση, αν η ομοσπονδία αποφασίσει να επιτρέψει τη μετάθεση αγώνων πρωταθλήματος που προηγούνται ή έπονται αναμετρήσεων στους προκριματικούς γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Σημειώνεται, ωστόσο, πως η μετάθεση αγώνων του πρωταθλήματος απαιτεί και ύπαρξη διαθέσιμων ημερομηνιών στο καλεντάρι, το οποίο όπως προκύπτει είναι ασφυκτικά πιεσμένο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο