Το βίντεο που θύμισε τον «μέγα» πασέρ και τον κρυφό φορ

Μέσα από τα βίντεο- ρετρό που αναρτά συχνά η Ομόνοια προκύπτουν διάφορες ιστορίες ή θύμησες. Το διπλό στο Παραλίμνι (δες ΕΔΩ) τη χρονιά 00-01 ήταν ίσως το «κλειδί» για τον τίτλο. Η Ομόνοια πήγαινε λαβωμένη στο Παραλίμνι.

Είχε προηγηθεί η επεισοδιακή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, η τοποθέτηση του Ράουφμαν στον πάγο μέχρι νεωτέρας (με ανυπόστατες κατηγορίες, ο Γερμανός επέστρεψε την επόμενη αγωνιστική και έβαλε 2 γκολ με 40 πυρετό)  και μερικές  μέρες εσωστρέφειας και έντασης.

Σέντερ φορ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε ο νεαρός Μάριος Καλοζώης, που είχε δεν είχε μερικά λεπτά στα πόδια του. Από την αρχή της σεζόν ήταν παροπλισμένος με τραυματισμό και ο Κώστας Καϊάφας. Παρόλα αυτά στο «Τάσος Μάρκου», η λαβωμένη Ομόνοια έκανε πολύ καλή εμφάνιση.  

Πέρα από τον συνήθη ύποπτο Βέσκο Μιχαήλοβιτς που ηγήθηκε, φάνηκε ξεκάθαρα η κλάση του Άντερς Νίλσεν. Ο Δανός είχε έρθει τον Δεκέμβριο και σύντομα αναδείχτηκε σε ασίστ-μαν (έβγαλε έξι ασίστ σε μισό πρωτάθλημα, συν κάποιες άλλες φοβερές μεταβιβάσεις). Ο εξαιρετικός αυτός πασέρ έδωσε και τα δύο γκολ του σημαντικού διπλού, με πάσες πάρε- βάλε σε Κ. Καλοθέου και  Ιωακείμ.

Η μετακίνηση του 2ου σε ρόλο κεντρικού μέσου, ήταν έμπνευση του Χάουαρντ και ο Ολλανδός τεχνικός στήριξε την απόφαση του.  Είχε δει μάλιστα στο πρόσωπο του στόπερ Ιωακείμ την ικανότητα εμπλοκής του στην επίθεση. Είχε άλλωστε σκοράρει από στατικές μπάλες. Του έδωσε λοιπόν εντολές να βγαίνει σαν κρυφός φορ και ο Ιωακείμ έδωσε συνέχεια στο Παραλίμνι σημειώνοντας ένα σημαντικό γκολ. Ένα από τα 4-5 καθοριστικά που έβαλε σε εκείνο το κρίσιμο διάστημα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο