Η Ομόνοια μόλις απέκτησε ένα εμπόδιο παραπάνω από τους ανταγωνιστές της

«Το πρόγραμμα έχει μικρή ή καθόλου σημασία, αφού στην τελική όλοι θα παίξουν με όλους». Χιλιοειπωμένη ποδοσφαιρική ατάκα, η οποία ωστόσο περιέχει μόνον μικρό ή καθόλου ψήγμα αλήθειας.

Ουδείς στόχος της σεζόν εκπληρώνεται από τις πρώτες αγωνιστικές ή τον α’ γύρο, στο ίδιο διάστημα ωστόσο είναι εφικτό να εκτροχιαστεί μια ομάδα απ’ όλους τους στόχους της. Το επίπεδο συνοχής και αγωνιστικής ετοιμότητας, τα βαθμολογικά δεδομένα και τα κίνητρα μεταβάλλονται από αγωνιστική σε αγωνιστική, εξ ου και είναι μείζονος σημασίας το πότε αντιμετωπίζεις κάθε αντίπαλο.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην Ομόνοια δικαιούνται να έχουν παράπονο για το επιδεικτικό γύρισμα της πλάτης από την τύχη, στη χθεσινή κλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Από τις ομάδες που πλασαρίστηκαν στην πρώτη εξάδα την περασμένη σεζόν, μόνον το «τριφύλλι» έχει στο πρόγραμμα περισσότερα από δύο ντέρμπι στη σειρά.

Για την ακρίβεια, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι (κόντρα σε Ανόρθωση, ΑΕΚ, Απόλλωνα και ΑΕΛ), τα οποία και στους δύο γύρους έρχονται σε εξαιρετικά κρίσιμες καμπές της αγωνιστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα: στον α’ γύρο η Ομόνοια είναι προγραμματισμένο να δώσει τα τέσσερα ντέρμπι από την τρίτη (12-13 Σεπτεμβρίου) μέχρι και την έκτη αγωνιστική (3-4 Οκτωβρίου), ήτοι σ’ ένα διάστημα που είναι πολύ πιθανό να δίνει προκριματικούς αγώνες για την είσοδό της στους ομίλους είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

Στον β’ γύρο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα δώσει το ντέρμπι με την Ανόρθωση ακριβώς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (22-23 Δεκεμβρίου) και με το έμπα του 2021 θα δώσει μέσα σε μια εβδομάδα τα υπόλοιπα τρία ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΚ (2-3 Ιανουαρίου), Απόλλωνα (5-6 Ιανουαρίου) και ΑΕΛ (9-10 Ιανουαρίου)!

Και αν στον α’ γύρο υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετάθεση αγώνων του πρωταθλήματος και το ελαφρυντικό πως και κάποιοι από τους ανταγωνιστές ίσως αγωνίζονται υπό παρόμοιες συνθήκες, τα τρία απανωτά ντέρμπι με την είσοδο του νέου έτους είναι αναπόφευκτα και αποτελούν για την Ομόνοια μια αποστολή με ασύγκριτα πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας απ’ ό,τι αυτή των ανταγωνιστών της.

Τούτων δοθέντων στο «Ηλίας Πούλλος» μόνον ως κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί ο ισχυρισμός πως «το πρόγραμμα έχει μικρή ή καθόλου σημασία, αφού στην τελική όλοι θα παίξουν με όλους»…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο