Πλήρης έλεγχος του VAR από τη FIFA

Με ενημερωτικό γράμμα προς τις 211 ομοσπονδίες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε για τις προθέσεις της να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Video Assistant Referee(VAR) για τις διοργανώσεις.

Η εκπαίδευση, η τεχνολογία και ό,τι αφορά εν γένει στη χρήση του VAR από όλα τα γεγονότα σε κάθε χώρα πλέον θα περάσουν στον έλεγχο της FIFA που θα τσεκάρει τα πάντα.

Το εν λόγω γράμμα εστάλη ήδη από τις 29 Ιουνίου όπως αναφέρουν τα αγγλικά μέσα προς όλες τις ομοσπονδίες ώστε να γίνει γνωστό πως θα χειρίζεται το VAR από εδώ και πέρα σε πάνω από 100 διοργανώσεις διεθνώς.

Οι συζητήσεις με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο(IFAB) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία είχαν ξεκινήσει από καιρό και πια, περνούν όλα υπό την προστασία της. Βέβαια, θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται οι δύο οργανισμοί για το πρωτόκολλο του VAR.

«Ακολουθούμενοι την επιτυχημένη περίοδο όπου η FIFA συνεργάστηκε με την IFAB, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όλες οι σχετικές με το VAR δραστηριότητες μεταφέρονται από τώρα στη FIFA», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ματίας Γκράφστρορμ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο