«Ο κύκλος προϋποθέτει κορμό. Αν κάνεις κάθε χρόνο 12 μεταγραφές, σημαίνει πως...»

Για το μοντέλο λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ και τη δική του φιλοσοφία ως προπονητής μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σκάουτερ, 2-3 άνθρωποι που παρακολουθούν και εξετάζουν τις παίκτες θέλουμε. Αυτοί επιλέγουν 4-5 παίκτες στα δεδομένα που θέλουμε και εγώ αποφασίζω. Πάντα υπάρχει στη συνέχεια η συζήτηση με τον Πρόεδρο για το γιατί θέλω τον παίκτη και ξεκινούμε. Δεν μπορούμε πλέον να δίνουμε ανεξέλεγκτα λεφτά 600, 500 χιλιάδες και πρέπει να πηγαίνουμε με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε», ξεκαθάρισε ο Ελλαδίτης για το μοντέλο λειτουργίας.

«Θέλω μια πιο γρήγορη ομάδα όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε σκέψη. Θέλω επίσης μια πολύ πιεστική ομάδα. Προσπαθώ να το περάσω πάντα στις ομάδες που πάω. Ξέρω τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι περισσότεροι παίκτες και προσπαθώ να περάσω τα δικά μου στοιχεία. Το νούμερο είναι η ταχύτητα στο τρόπο σκέψης και τον τρόπο παιχνιδιού. Πέρσι στερούσαμε στο συγκεκριμένο κομμάτι και θεωρώ πως με τις κινήσεις που θα κάνουμε θα το δούμε αυτό. Θέλω με τη βοήθεια των συνεργατών μου και των παικτών να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα ασφαλώς κρίνει τα πάντα αλλά θεωρώ πως ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θέλει να δει και καλό ποδόσφαιρο», εκτίμησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, που ρωτήθηκε και για το αν έχει κλείσει ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας.

«Ο κύκλος είναι σχετικό. Για να πεις ότι έκλεισε ένας κύκλος θα πρέπει να πεις ότι υπήρχε ένας κορμός 7-8 ποδοσφαιριστών. Εμείς θέλουμε να ξαναχτίσουμε απ’ την αρχή. Το να αλλάζεις 12 παίκτες κάθε χρόνο δεν είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει σταθερότητα. Δείτε την Μπάγερν, την Λίβερπουλ και άλλες ομάδες. Προόδευσαν γιατί δεν αλλάζουν πολλούς παίκτες. Το να αλλάζουμε 12 παίκτες κάθε χρόνο σημαίνει πως δεν τα κάναμε όλα σωστά. Σας θυμίζω πως οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ με τον Γιοβάνοβιτς είχαν πάντα ένα βασικό κορμό. Πρέπει να γίνονται 3-4 κινήσεις σε κάθε μεταγραφική περίοδο θεωρώ. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ που να θέλει λίγες κινήσεις κάθε μεταγραφική περίοδο», απάντησε ο Ουζουνίδης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο