«Θέλουμε τη διάκριση στην Ευρώπη, αλλά τα μονά παιχνίδια δεν είναι καλό για μας»

Η ευρωπαϊκή φιλοδοξία και προοπτική του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα από τα θέματα που σχολίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εκπομπή Χωρίς VAR της Cablenet.

Ερωτηθείς για την προσπαθεια πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Ελλαδίτης τεχνικός απάντησε: «Θα είναι περίεργο και δύσκολο. Τα μονά παιχνίδια ευνοούν τις ομάδες που δεν είναι οι δυνατές. Σε ένα παιχνίδι μπορούμε να νικήσουμε και εμείς την Μπαρσελόνα. Αλλά συνήθως στα δύο παιχνίδια ο δυνατός θα κερδίσει.

Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Για να υπάρχει ποδόσφαιρο, πρέπει να λειτουργήσουμε έτσι. Για εμάς όμως δεν είναι καλό αυτό με τα μονά παιχνίδια. Η πίεση υπάρχει, όπως και να είναι τα δεδομένα. Είναι διαφορετικό να ετοιμάζεις μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ και άλλο με μικρότερο. Ψάχνω να βρω τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και ίσως να έχουμε μικρότερο ρόστερ αλλά ποιοτικό και καλό».

Ακολούθως ο Εβρίτης προπονητής ρωτήθηκε για τις δυσκολίες από τον αυξημένο ανταγωνισμό τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Με όποιους έχουμε θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Σε κάποιες αποτυχίες πάντα κάτι θα φταίξει, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα που θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη. Έχει ανέβει το επίπεδο και των άλλων ομάδων, έχει ανεβεί η Ομόνοια, έχει ανεβεί η Ανόρθωση. Ακόμα και εκεί θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια ομάδα που να μπορεί να επιβληθεί και στο πρωτάθλημα», ήταν η απάντησή του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο