46 χρόνια μετά: Οι ομάδες μας Δεν Ξεχνούν!

46 χρόνια μετά οι πληγές της εισβολής παραμένουν ανοιχτές και το Κυπριακό άλυτο, ενώ η Τουρκία, μέσω του μεγαλοϊδεατισμού του Προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν, εξακολουθεί να αποτελεί μία ισχυρή απειλή συνολικά για τον ελληνισμό. 

Οι ομάδες δεν ξέχασαν και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ:

46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 20η Ιουλίου 1974 και την  βίαιη εισβολή του Αττίλα.

46 χρόνια από την ημέρα που  το νησί μας διχοτομήθηκε, σκλαβώθηκε  και νιώθει την “μπότα” του  κατακτητή στα ιερά του χώματα.

46 χρόνια  που σταμάτησε ο χρόνος να  κυλά. 
 
Η πληγή στην ψυχή των Ελλήνων της Κύπρου παραμένει ανοιχτή, γεννά οργή και αγανάκτηση για την συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, τα εγκλήματα εκτέλεσης αμάχων και αιχμαλώτων, τους χιλιάδες πρόσφυγες και αγνοουμένους. 
 
Εμείς, ως Απόλλων Λεμεσού, δηλώνουμε πως το χρέος μας είναι ένα, είναι ιερό και δεν διαπραγματεύεται. 
 
Να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να μην παραδώσουμε τα Όσια και Ιερά μας σε κανέναν κατακτητή. Να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν, Κύπριους και Ελλαδίτες στο όνομα της ελευθερίας της Κύπρου. 
 

ΑΠΟΕΛ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

"Οι εφιάλτες ξύπνησαν για ακόμη μια χρονιά από τις ανατριχιαστικές σειρήνες και θύμισαν τα αρρωστημένα σχέδια και τα φρικιαστικά εγκλήματα του βάρβαρου εισβολέα. Ο ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ 20/07/74".

ΠΑΦΟΣ:

"46 ολόκληρα χρόνια από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στον τόπο μας, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή. Δεν ξεχνώ".

ΠΑΕΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ:

"Μαύρη και καταραμένη μέρα ξημερώνει και εμείς στην ΠΑΕΕΚ, μόνοι και με πολλούς θα κρατάμε ψηλά το λάβαρο, την φλόγα και την θύμηση της επιστροφής. Η ΠΑΕΕΚ ΜΠΟΡΕΙ .... Η ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ".

NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 

"Δημοτικό Στάδιο, ΓΣΕ, Βαρώσι και τόσα άλλα κατεχόμενα εδάφη, 46 χρόνια μετά, καρτερούν υπομονετικά την ώρα της λύτρωσης και της απελευθέρωσης.

Οι πρωινές σειρήνες γροθιά στο στομάχι για τον κάθε δημοκρατικό πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιμένει να θυμάται και να τιμά εκείνους που θυσίασαν ότι πιο ιερό είχαν, τη ζωή τους, για υπεράσπιση των εδαφών μας.

Τα συρματοπλέγματα και οι σημαίες της ντροπής στον Πενταδάκτυλο μας θυμίζουν τη βάρβαρη και βίαιη εισβολή του τούρκικου στρατού που λεηλάτησε και κατέλαβε παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού του άνοιξαν τις πόρτες διάπλατα τα φασιστικά προδοτικά στοιχεία 5 μέρες πριν.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο, αλλά είναι η ίδια η Αμμόχωστος και πρεσβεύει τις αξίες της δημοκρατίας και της ευγενούς άμιλλας.

Με τη δράση της βάζει το λιθαράκι της για να κρατά τη ψηλά το φρόνημα, τον πόθο της επιστροφής και να μυεί τους νεότερους φίλους της, και όχι μόνο, στα υψηλά ιδανικά που πρεσβεύει.

Η αντικατοχική της δράση δε θα σταματήσει να υφίσταται μέχρι να ξαναδούμε τα ερυθρόλευκα χρώματα να αγωνίζονται στο Γ.Σ.Ε και το Δημοτικό στάδιο ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Το οφείλουμε στους προγόνους μας και εμπνευστές της ιδέας της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ αλλά και σε όλους που θυσίασαν τη ζωή τους για αυτό τον τόπο".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο