Ο «επιθετικός» Τραμετσάνι και τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ

Το είπε και ο ίδιος κατά την επίσημη παρουσίαση του: «Θέλω η ομάδα μου να έχει κατοχή, ισορροπία και να είναι επιθετική…». Τάδε έφη Πάολο Τραμετσάνι και το ερώτημα είναι πως θα προσαρμόσει την επιθετική του αγωνιστική του φιλοσοφία στα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ. Βεβαίως, ούτως ή άλλως ο ΑΠΟΕΛ είναι φύση επιθετική ομάδα, αλλά εξαρτάται και από τον κάθε προπονητή πως παρατάσσει την ομάδα του στο γήπεδο και ποια τακτική μορφή της δίνει.

Ανατρέχοντας στο παλμαρέ του νέου προπονητή του ΑΠΟΕΛ, διαπιστώνεται εύκολα, ότι τα λόγια που είπε στην παρουσίαση του δεν τα είπε για λαϊκή κατανάλωση, αλλά έχουν μεγάλη βάση. Κρίνοντας τη δουλειά του στην Ελβετία - που ήταν και η μοναδική ως πρώτος προπονητής - σε Λουγκάνο και Σιόν, σε σύνολο 34 αγώνων, διαφαίνεται η επιθετική του φιλοσοφία. Και στις δύο προηγούμενες του ομάδες, προσφιλές σχήμα του Ιταλού ήταν το 3-1-4-2, ένα πολύ επιθετικό σχήμα εξου και το καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 52 τερμάτων σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το Ελβετικό, που δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα πολύ μεγάλα σκορ και τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι Γιούνγκ Μπόϊς και η Βασιλεία.

Βεβαίως, με τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ και του Κυπριακού πρωταθλήματος φαντάζει δύσκολο να επιλέξει ο Τραμετσάνι να παίξει με τρείς πίσω και ένα μόνο καθαρόαιμο ανασταλτικό χαφ. Η λογική και σύμφωνα με τις εναλλακτικές του Ιταλού στο Ελβετικό πρωτάθλημα, είναι να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να αγωνίζεται σε βάθος χρόνου, ως επί το πλείστο με διάταξη 4-3-3, αφού επίσης η λογική λέει ότι στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ο Τραμετσάνι δεν διαταράξει και πολύ τις ισορροπίες του κλασικού 4-2-3-1.

Ροη ειδησεων
Σούπερ ντέρμπι σε Ελλάδα και Ισπανία, με Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Μπιλμπάο-Ρεάλ και Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα με 0% γκανιότα, πολλές στοιχηματικές επιλογές και Cash Out από την Stoiximan
Σούπερ ντέρμπι σε Ελλάδα και Ισπανία, με Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Μπιλμπάο-Ρεάλ και Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα με 0% γκανιότα, πολλές στοιχηματικές επιλογές και Cash Out από την Stoiximan
Κλεισιμο