Μίντιλαντ: Ο Ακιντόλα και οι…. υπόλοιποι

Ο Νταβίντ Ακιντόλα είναι γερό όνομα στο μετεγγραφικό παζάρι. Η έστω σύντομη παρουσία του στην Ομόνοια προκάλεσε πολύ θετικά σχόλια, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να επιθυμούν πολύ την παραμονή του, την ίδια ώρα που τον ποδοσφαιριστή θέλει διακαώς και ο ΑΠΟΕΛ. Και οι δύο ομάδες έχουν αποταθεί επισήμως στην Μίντιλαντ με προτάσεις για απόκτηση του. Το τοπίο είναι ασαφές, αλλά…

Από την μία η επίσημη τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη και το… οι Δανοί ζητούν τρελά λεφτά και από την άλλη οι παρόμοιες πληροφορίες που βγαίνουν από Ομόνοια (η εκτίμηση τους είναι πως  η Μίντιλαντ αυτή τη στιγμή ζητώντας γη και ύδωρ ουσιαστικά δεν διαπραγματεύεται), δείχνουν πως το θέμα θα τραβήξει. Ενισχυτικό στην άποψη αυτή είναι πως τον Ιανουάριο η ομάδα της Δανίας απάντησε στην Ομόνοια λίγο πριν εκπνεύσει η μετεγγραφική περίοδος και αφού υπήρχαν επαφές για πάνω από δύο εβδομάδες. Λογικά ομιλούντες, η όποια απόφαση θα ληφθεί αργά και είναι ζήτημα το πόσον μπορούν να περιμένουν οι δύο «αιώνιοι». Αυτό είναι θέμα δικό τους, στο κάτω κάτω, είναι σίγουρο πως και οι δύο, πέραν από την πληροφόρηση κρατούν και κάποια κρυφά χαρτιά στην υπόθεση.

Υπάρχει όμως και η άλλη παράμετρος. Η Μίντιλαντ αρχίζει προπονήσεις την Τετάρτη και ο Ακιντόλα θα είναι μεταξύ αυτών που επιστρέφουν από δανεισμό και η ομάδα θα δει την κατάσταση τους πριν αποφασίσει. Δεν είναι λίγοι, συνολικά 15 παίκτες ήταν δανεικοί την περασμένη περίοδο και ο δανεισμός έληξε την 31η Ιουλίου (γενικά).

Ας δούμε όμως τον επιθετικό χώρο και κυρίως, όπου αγωνίζεται ο Ακιντόλα. Είναι 6 παίκτες, αλλά οι δύο (Τζορτζ, Μπρουμάλδο είναι φορ περιοχής και δεν επηρεάζουν). Ο Ακιντόλα κατέγραψε 6 συμμετοχές, αλλά θα ήταν περισσότερες αν δεν υπήρχε διακοπή. Εδώ υστερεί (στατιστικά μόνο) σε σχέση με τους υπόλοιπους. Που είναι: Ο Βούλγαρος Κράεφ. Παίζει κεντρικός και ακραίος επιθετικός μέσος. Ήταν στην Πορτογαλική Ζιλ Βισέντε, έκανε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 36 συμμετοχές και πέτυχε 9 γκολ. Ο Δανός Μπουχ ήταν στην 2η κατηγορία της Δανίας και στην Σκίπε (34 ματς, 5 γκολ), όπως και ο Νορβηγός Ανένε (στην Κρου Αλεξάντρα Aγγλίας με 31 αγώνες και 8 γκολ). Αμφότεροι παίζουν και στα άκρα, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.

Πρακτικά από τους 4 δανεικούς που έχουν την δυνατότητα να παίξουν στα φτερά, ο Ακιντόλα είναι ο μοναδικός κλασσικός winger. To τι συνεπάγεται αυτό, ποιος ξέρει;  Στην εξίσωση πρέπει επίσης να μπει, το υπάρχων υλικό (από την σεζόν 19-20), οι μετεγγραφές που έγιναν και θα γίνουν, πιθανές αποχωρήσεις, τα χαρακτηριστικά των δανεικών και το τι θα δείξουν στις προπονήσεις. Σίγουρα η Μίντιλαντ θα στείλει πάλι πολλούς παίκτες για δανεισμό ή πάλι θα πωλήσει κάποιους. Ποιους, πότε και για πόσα λεφτά είναι τα ερωτήματα. Μύλος η υπόθεση… 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο