Ανάλυση: Tι κερδίζει και τι χάνει στην αλλαγή σέντερ φορ

Είναι ξεκάθαρο ότι η αντικατάσταση (περί αυτού πρόκειται) Ντάρμπισαϊαρ με Ντούρις, είναι το πλέον συζητήσιμο θέμα των ημερών. Αναφορικά βέβαια με το προφίλ των δύο παικτών, τα υπέρ και τα κατά. Τι χάνει λοιπόν η Ομόνοια στην αλλαγή και τι κερδίζει. Είναι δύο σέντερ φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Την εκτελεστική δεινότητα του Ντάρμπισαϊαρ και την εξαιρετική αντίληψη της  φάσης μέσα στην περιοχή δεν την βρίσκεις εύκολα. Μιλάνε οι αριθμοί άλλωστε. Στην τετραετία του είναι παίκτης των 20+ γκολ (μόνο στο πρωτάθλημα) και βέβαια ένας πονοκέφαλος για κάθε άμυνα άπαξ και η μπάλα μπει στην περιοχή. Την ίδια στιγμή είναι ο καλύτερος γνώστης των μονοπατιών και της κουλτούρας του «Ηλίας Πούλλος», αλλά και ξέρει πολύ καλά την νυν ομάδα, τα χαρακτηριστικά των παικτών, τις κινήσεις, τα πλάνα.

Ο Ντούρις είναι νεοφερμένος, άρα όσο και αν γνωρίζει το Κυπριακό πρωτάθλημα και την Ομόνοια ως αντίπαλος, έχει πράγματα να μάθει, πρέπει να μπει στο πετσί της ομάδας. Δεν είναι σκόρερ ολκής όπως ο Άγγλος, αλλά τα 2,5 χρόνια στην Ανόρθωση έφερναν ένα μέσο όρο 13-14 γκολ (στο πρωτάθλημα πάντα), που σαφώς είναι πολύ καλό στατιστικό. Από την άλλη ο Ντούρις βγάζει σαφώς περισσότερη ενέργεια στον μεσοεπιθετικό χώρο, έχει περισσότερη τεχνική κατάρτιση (μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός ή να φτιάξει φάση για τον εαυτό του), παίζει καλά με τη μία. Σε αυτούς τους τομείς υπερτερεί του Ντάρμπισαϊαρ. Άλλωστε ο Σλοβάκος έχει παίξει και σαν ακραίος επιθετικός (στην Ομόνοια δεν υπολογίζεται για τέτοιος εκτός από περίπτωση έκτακτης ανάγκης). Δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο να παίζει με… πλάτη, αλλά και εδώ είναι ελαφρώς καλύτερος από τον Ντάρμπισαϊαρ.

Με τον τρόπο παιχνιδιού της σημερινής Ομόνοιας και με τα θέλω του προπονητή για τον κεντρικό επιθετικό, ο Ντούρις ταιριάζει περισσότερο. Αν η ερώτηση γινόταν Αύγουστο του 2019, η απάντηση θα ήταν μάλλον ανάποδη. Αλλά πολλά άλλαξαν από τότε στην απόδοση και επίδοση της Ομόνοιας. Αν υποθετικά (που δεν είναι και τόσο υποθετικό αν ο Άγγλος φορ έμενε), υπήρχε συνύπαρξη των δύο από τούδε και στο εξής, πρώτος υποψήφιος για την 11άδα θα ήταν ο Ντούρις.

Το αν θα αφήσει και πόσο θα είναι το κενό που προκύπτει από την αποχώρηση Ντάρμπισαϊαρ, αλλά και το αν ο Ντούρις θα δώσει αυτά για τα οποία επιλέγηκε θα φανεί σύντομα ή τουλάχιστον αρκετά σύντομα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο