Οι 4+1 Σλοβάκοι από το πάνω ράφι

Είναι μικρή η λίστα με τους Σλοβάκους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της Ομόνοιας, είναι όμως μία αρκετά λαμπερή λίστα. Και οι πέντε (4+1 και θα εξηγήσουμε γιατί) ήταν ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο Ντούρις έρχεται να βρει τον Χούμποτσαν. Τα σχόλια είναι περιττά, οι παίκτες αυτοί και η ιστορία τους αναφέρθηκαν πολλάκις και η παρουσία τους στην Κύπρο είναι γνωστή. Ας πάμε στους προηγούμενους τρεις.

Ο πρώτος είναι και ο +1. Ο Τίμπορ Μίτσινετς. Περιφερειακός επιθετικός που έκανε εξαιρετική παρουσία για 2 χρονιές (89-91). Ο Μίτσινετς ήρθε ως Τσεχοσλοβάκος, αλλά γεννήθηκε σε Σλοβάκικο έδαφος, ενώ η διαμονή του μετά τον διαχωρισμό είναι κυρίως στην Σλοβακία. Έκανε όνομα στην πατρίδα του με Μπρο, Μποέμιανς, ενώ από την Ομόνοια μετακόμισε στην Ισπανία και στην Λογκρόνιες (ήταν τότε στην 1η κατηγορία). Χρίστηκε 7 φορές διεθνής με την Εθνική Τσεχοσλοβακίας, αντιληπτό τι σημαίνει αυτό στα μέσα της δεκαετίας των 80ς.

Τον ακολούθησε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ποδοσφαίρου της Σλοβακίας, ο Ντούσαν Τίτελ, λίμπερο ποιότητας που έκατσε στην Ομόνοια ενάμιση χρόνο 99-01. Η ανάγκη απόκτησης επιθετικού μέσου λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Καϊάφα, οδήγησε τον Τίτελ εκτός στην 1η ιστορικά χειμερινή μετεγγραφική περίοδο.

Ο Γιόζεφ Κόζλεϊ εντυπωσίαζε με την Κόσιτζε στη χώρα του, αγωνίστηκε και στην Εθνική, όταν είπε προ έκπληξη όλων το «ναι» στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Όπου έκανε πάπάδες, και κάπως έτσι έγινε η ηχηρή μετεγγραφή  στην Ομόνοια το 2003.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο