Να μια …  πρώτη ευκαιρία

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για ευκαιρίες βαθμολογικού τύπου, αλλά όπως τα έφερε η μοίρα και βεβαίως η κλήρωση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει σ’ αυτή την αγωνιστική μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, αν όχι να εδραιωθεί στην κορυφή, να χτίσει βαθμολογικές διαφορές (έστω και μικρές) από βασικούς αντιπάλους της.

Πολύ ορθά ο Κανέδα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίχτες του για τον αγώνα με την Καρμιώτισσα, όχι μόνο διότι μέχρι στιγμής κλέβει τις εντυπώσεις η προσεχής αντίπαλος τους, αλλά και διότι με τον ΑΠΟΕΛ δεν ήθελαν και ιδιαίτερο κίνητρο για να αγωνιστούν, όσο θα χρειαστούν απέναντι σε οποιαδήποτε μικρό-μεσαία ομάδα. Βεβαίως, τώρα έχουν το κίνητρο της παραμονής στην κορυφή, αλλά και κυρίως της δημιουργίας βαθμολογικών διαφορών, ισχνών μεν, που ενδέχεται δε, να αποτελέσουν μια καλή βάση για τη συνέχεια.

Η ΑΕΚ θα πάει στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα γνωρίζοντας τι θα γίνει στο «καυτό» Σάββατο και στα ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, αλλά και στο δύσκολο παιχνίδι του Απόλλωνα με την Πάφο. Είναι λογικό ότι από την στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται πάνω από όλους τους βασικούς της ανταγωνιστές, όποια αποτελέσματα και αν έρθουν το Σάββατο, μια δική της νίκη την Κυριακή επί της Καρμιώτισσας, θα την βρει κερδισμένη και θα της αποφέρει πολλαπλά οφέλη.

Πριν από τη σέντρα της 3ης αγωνιστικής η ΑΕΚ είναι ισόβαθμή με την Ανόρθωση και την ΑΕΛ, βρίσκεται στο +2 από τον Απόλλωνα και την Ομόνοια, αλλά και στο +5 από τον ΑΠΟΕΛ. Το κυριότερο όμως για την ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι οι βαθμολογικές διαφορές, αλλά η ψυχολογία και η δυναμική που θα αποκτήσει. Ας μη ξεχνάμε τη μουρμούρα και την κριτική προς την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση που υπήρχε πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και πώς ήρθε τούμπα αυτή η κατάσταση με τις σπουδαίες νίκες επί Σαλαμίνας και ΑΠΟΕΛ.

Συνεπώς, το συστατικό διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης στην ΑΕΚ είναι η νίκη επί της Καρμιώτισσας, πριν από τα επερχόμενα ντέρμπι που έχει να δώσει η ομάδα του Κανέδα με Ομόνοια και ΑΕΛ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο