Αυτή η Ομόνοια δεν έτυχε… Πέτυχε!

Το μομέντουμ είναι ιδανικό! Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί και ευνοούν την Ομόνοια να δημιουργήσει την δική της εποχή. Η παρθενική πρόκριση της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπορεί ν’ αποτελέσει μονάχα την αρχή.

Σε διοικητικό επίπεδο, οι βάσεις μπήκαν πριν από δύο χρόνια με την έλευση του Σταύρου Παπασταύρου. Σε αγωνιστικό επίπεδο, τον Δεκέμβρη του 2018 όταν ανατέθηκε στο Νεόφυτο Λάρκου το «κτίσιμο» της ομάδας. Η επιλογή του Χένινγκ Μπέργκ στην τεχνική ηγεσία ήταν η τελευταία αλλά όχι έσχατη προϋπόθεση. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι συνέτεινε στην δημιουργία της σημερινής εικόνας του συλλόγου. Όχι μόνο της ομάδας.

Για να «δέσει» η συνταγή χρειαζόταν πρωτίστως μία «δυνατή» διοίκηση,  ακολούθως άνθρωποι-γνώστες του αντικειμένου με ζήλο για δουλειά χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα και ένας ικανός προπονητής. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου «αγκάλιασε» το εγχείρημα και όλοι μαζί γράφουν, σήμερα, ιστορία…   

Η χρονική συγκυρία βρίσκει τους «πράσινους» να δυναμώνουν την ώρα που ο, αιώνιος αντίπαλος και μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων, ΑΠΟΕΛ διανύει περίοδο οικονομικής δυσχέρειας και οι υπόλοιποι μεγάλοι δεν έχουν την δυνατότητα για οικονομικά ανοίγματα.  

Όλα τα πιο πάνω, δίνουν την αίσθηση (σε βαθμό βεβαιότητας) πως η πρόκριση της Ομόνοιας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν πρόκειται ν’ αποτελέσει ένα διάττοντα αστέρα στην ιστορία του συλλόγου. Δεν επετεύχθη σε μία μέρα, δεν ήταν προϊόν συγκυρίας και δεν ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς ενός αλλά πολλών. Οι στέρεες βάσεις στις οποίες στηρίχθηκε το όλο εγχείρημα δείχνουν πως η Ομόνοια επανήλθε σε κορυφαίο επίπεδο για να μείνει και γιατί όχι, να γράψει τις δικές της λαμπρές σελίδες στην Ευρώπη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο