Ντέρμπι ιδιαιτέρων συνθηκών και κινήτρων

Όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος, όλοι μας εστιάσαμε στο γεγονός ότι φέτος το ντέρμπι «αιωνίων» θα γινόταν νωρίς και προεξοφλούσε μια μεγάλη μάχη… από τα παλιά. Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας του πρώτου Σ/Κ του Σεπτέμβρη αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «γαλαζοκίτρινων» και στο μεταξύ μέσα σ αυτό χρονικό διάστημα καταγράφηκαν αρκετά αρνητικά δεδομένα στην πορεία και των δύο ομάδων.
 
Όχι πως χάνει την ουσία του και τη διαχρονική του αξία ένα τέτοιο ντέρμπι, αλλά η αλήθεια είναι ότι αλλιώς το περιμέναμε και αλλιώς μας έρχεται, αφού τα δεδομένα που υφίστανται σήμερα δεν αποτυπώνουν το πραγματικό εκτόπισμα των δύο αντιπάλων. Βεβαίως, αντικειμενικά ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την Ομόνοια, αλλά και πάλι αυτό δεν λέει κάτι επί της ουσίας.
 
Όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν ο Μπαλταζάρ και τώρα ο Τραμετσάνι (στην πορεία ήταν και ο Κωστή) ενώ στον πάγκο της Ομόνοιας ήταν ο Ολίβα και τώρα… ο τεχνικός διευθυντής της (Άνχελ Γκόμεθ)! Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από μια παρόμοια μπόρα, που περνά τώρα η Ομόνοια, όταν διασύρθηκε με πεντάρα από την Δόξα (σε συνδυασμό και με την ευρωπαϊκή αποτυχία) και προσπαθεί ακόμη να συνέλθει. Οι νίκες του δίνουν ψυχολογία, αλλά δείχνει ακόμη να υποφέρει αγωνιστικά. Από την άλλη η Ομόνοια είναι εν μέσω φουρτούνας. Μετρά τέσσερεις απανωτές ήττες και πάει στο ντέρμπι χωρίς … (ουσιαστικά) προπονητή.
 
Ο ΑΠΟΕΛ πάει στο ντέρμπι με εμφανή αμυντικά θέματα, έχοντας προλάβει να δεχθεί 11 γκολ σε 6 αγώνες ενώ η Ομόνοια πάει στο ντέρμπι με τη μέχρι στιγμής δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (4 γκολ σε 6 αγώνες). Ωστόσο, το κυριότερο είναι ότι αμφότερες οι ομάδες πάνε στο ντέρμπι… έχοντας χάσει την πίστη του κόσμου τους. Να λοιπόν ένα ισχυρό κίνητρο, πέρα των τριών βαθμών της νίκης, για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια… σε ένα ντέρμπι που δεν βγάζει την αύρα του παρελθόντος…  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο