«Ο στόχος μας στο αιώνιο είναι καθορισμένος από την ιστορία»

Μπορεί να μην βρίσκεται στα καλύτερα του ο ΑΠΟΕΛ αλλά δεν αλλάζει κανένας στόχος της ομάδας. Ούτε στο αυριανό ντέρμπι όπου είναι καθορισμένος από την ιστορία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Πρώτο. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων» Νεκτάριος Πετεβίνος αναφέρθηκε στο αυριανό αιώνιο ντέρμπι, μίλησε για το τελευταίο ματς κόντρα στην Αλκή, ενώ πήρε θέση για την μειωμένη προσέλευση στα γήπεδα φέτος όταν ρωτήθηκε ότι στο αυριανό ματς πιθανόν να προκύψει αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών σε προσέλευση φιλάθλων. 

Aναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Αρχικά αναφέρθηκε στο ματς με την Αλκή: 
«Νομίζω ότι αυτό το οποίο πρέπει να δούμε είναι η προτεραιότητα του αποτελέσματος αλλά και τον χρόνο που τον θέλουμε σύμμαχο. Μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Το ματς με την Αλκή είχε διαφορετική εικόνα επιμέρους. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, είχαμε συνοχή, καλοί στην τακτική μας, προηγηθήκαμε στο σκορ, πετύχαμε και δεύτερο γκολ στις αρχές του δεύτερου μέρους αλλά στο διάστημα που ακολούθησε με το γκολ της Αλκής μέχρι το 90΄ ήταν ένα διαστημα που συνοδεύτηκε με δικά μας λάθη και δεν διαχειριστήκαμε καλά το προβάδισμα μας. Είναι πρόβλημα που παρουσιάσαμε σε προηγούμενα παιγνίδια. Μέσα από τον χρόνο και τις προπονήσεις πρέπει να το διορθώσουμε. Είμαστε νέα ομάδα που προσθέτουμε στοιχεία. Το θέμα να μπορέσουμε να δείχνουμε ότι είμαστε ένα καλό και δουλεμένο σύνολο που θα έχει διάρκεια στο παιγνίδι του. Βλέπουμε το αυριανό παιγνίδι που είναι σημαντικό από βαθμολογικής άποψης. Θέλουμε να προσθέσουμε βαθμούς» 

Στην συνέχεια είπε: «Ο χρόνος θέλουμε να είναι σύμμαχος μας αλλά να αιτιολογούμε αυτό που λέμε. Δηλαδή να δείχνουμε βελτίωση μέρα με τη μέρα. Αυτές οι αυξομειώσεις στο ματς με την Αλκή θέλουμε να μειωθούν. Δεν μπορούμε από την μια μέρα στην άλλη να αλλάξουμε όλα τα πράγματα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο και αυτό καλούμαστε να κάνουμε. Το αυριανό παιγνίδι είναι δύσκολο και ιδιαίτερο. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ανεξαρτήτως της κατάστασης της μιας από τις δύο ομάδες. Ο στόχος μας είναι καθορισμένος από την ιστορία. Είναι η νίκη, αλλά θέλουμε να δείξουμε και εξέλιξη».

Αγωνιστικά: «Όλοι πλην του Ενσούε είναι στην διάθεση του προπονητή. Ο Ενσούε μπήκε στο γήπεδο, έκανε τρέξιμο και είναι θετικό. Δείχνει και την διάθεση του να επιστρέψει το συντομότερο και ευελπιστούμε να τον έχουμε κοντά μας σύντομα για να προσθέσουμε θετικά στοιχεία στο παιγνίδι μας».

Πόσο κόσμο αναμένεται αύριο, Πιθανόν να προκύψει αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών σε αιώνιο ντέρμπι: 
«Τα δεδομένα της χρονιάς δεν μας παραξενεύει καθόλου. Στα δικά μας ματς υπάρχει μείωση πέραν των 50%. Συνολικά στη χρονιά αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν την εκτιμήσαμε σωστά, έγιναν ενέργειες που έκοψαν τον κόσμο από το γήπεδο. Το δείγμα είναι μεγάλο. Ας μ ην κρυβόμαστε. Η κάρτα οπαδού επηρέασε αρνητικά και πρέπει να γίνει κοινή ενέργεια από τα σωματεία αλλά και να αντιληφθούν οι αρμόδιοι τι έγινε. Αυτό που προσπαθούν τα σωματεία να συντονίσουν μεταξύ τους, γίνεται εδώ και αρκετές μέρες. Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο