Διεξαγωγή αγώνων χωρίς τεστ λόγω πρωτοκόλλου

Υπό τον φόβο του covid 19 κινείται ο πλανήτης. Έτσι και ο αθλητισμός καθώς είναι μέρος του. Καθημερινά ενημερωνόμαστε για κρούσματα αθλητών και αθλητριών παγκοσμίως. Όλες οι ομάδες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα με κάποιες να μην έχουν υποστεί ακόμα συνέπειες σε αντίθεση με κάποιες άλλες. Ο κυπριακός αθλητισμός έχει «χτυπηθεί». Ομάδες ειδικά στο ποδόσφαιρο, έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την πανδημία. Όλες τηρούν ευλαβικά το πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο από Ομοσπονδία σε Ομοσπονδία παρουσιάζονται διαφορές και εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί, από την στιγμή που ο ίδιος κρατικός θεσμός το εγκρίνει.
 
Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ
Στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ και στο παράρτημα 2 αναφέρεται χαρακτηριστικά. « Οι ομάδες Ανδρών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Α` κατηγορίας της ΚΟΠ, 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων Πρωταθλήματος είναι υποχρεωμένες να φροντίσουν ότι οι παίκτες και το προσωπικό τους θα διενεργήσουν διαγνωστικό τεστ για τον COVID -19». Στην Α` κατηγορία αυτό εφαρμόζεται κατά γράμμα, όπως και στην Β` κατηγορία με εξαίρεση την αρχή του πρωταθλήματος.


 
Το πρωτόκολλο της ΚΟΠΕ
Στο πρωτόκολλο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, υπάρχει διαφορετική πρόνοια. Πρωτόκολλο το οποίο συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρει στο παράρτημα 2 «48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες Α` και Β` Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, συνίσταται να φροντίσουν ότι οι παίκτες και το προσωπικό τους θα κάνουν διαγνωστικό τέστ για τον Covid -19». Το πρωτάθλημα Α` κατηγορίας, οδεύει αύριο στην 3η αγωνιστική. Όσα τέστ έχουν γίνει είναι από πρωτοβουλία των ομάδων.  Η ΚΟΠΕ αναμένει ακόμα την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για πόσα και πότε θα δοθούν τέστ. Ένα άθλημα, το οποίο διεξάγεται σε κλειστό χώρο και όχι σε ανοικτό όπως το ποδόσφαιρο. Σε ένα χώρο που η διασπορά είναι πιο εύκολη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες ομάδες αδυνατούν οικονομικά να διεξάγουν τέστ, την στιγμή που η διοργανώτρια αρχή είναι σε στάση αναμονής. Ωστόσο το βασικό ερώτημα είναι γιατί το Υπουργείο Υγείας, έγκρινε δυο πρωτόκολλα με μια σημαντική διαφοροποίηση. Γιατί στο ποδόσφαιρο οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να διεξάγουν τεστ και στην πετόσφαιρα συνίσταται; 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο