Οι UP και DOWN ομάδες

Οι αναβολές στα πρώτα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων δημιουργούν φυσιολογικές εκκρεμότητες στη βαθμολογία και φυσικά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική θέση της κάθε ομάδας. Μέχρι να ξεχρεώσουν οι ευρωπαίοι μπορεί να φτάσουμε και στο τέλος του πρώτου γύρου. Όπως θα γίνει και φέτος. Ένα απλό παράδειγμα προτού προχωρήσουμε. Η ΑΕΚ είναι στην 5η θέση με 13 βαθμούς και στο -9 από την ΑΕΛ, όμως, η ομάδα της Λάρνακας έχει δυο παιχνίδια στο χέρι, με Απόλλωνα και Πάφο. Αν τα κερδίσει θα ανέβει 2η και στο -3.

Επομένως, στη σύγκριση που θα κάνουμε της φετινής βαθμολογίας με την περσινή μέχρι την 8η αγωνιστική, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με ακρίβεια τις διαφορές των ομάδων.

Αυτό θα συμβεί σε μεταγενέστερο στάδιο όταν οι ομάδες ξεχρεώσουν. Αλλά και όταν το κάνουν να ξέρετε ότι είτε κερδίσουν, είτε χάσουν, οι διαφορές με πέρυσι κινούνται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα.

Οι ομάδες που έχουν τεράστιες διαφορές μπορούν να μπουν σε ακριβή -σχεδόν- σύγκριση. Αυτές είναι η Ανόρθωση, η Πάφος, η ΑΕΛ και η Νέα Σαλαμίνα. Οι δυο πρώτες βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και οι άλλες δυο εκτοξεύτηκαν.

Η «Κυρία» και η παφιακή ομάδα βρίσκονται στο -9.

Η Ανόρθωση πέρυσι στην 8η αγωνιστική είχε 18 βαθμούς και προπορευόταν, όμως, φέτος έχει μόλις 9.  

Η Πάφος με εφτά παιχνίδια, πέρυσι είχε 14 βαθμούς και φέτος 5.

Η ΑΕΛ είναι στο +12 και η Σαλαμίνα στο +10.

Η ομάδα της Λεμεσού πέρυσι είχε 10 βαθμούς αλλά σε εφτά παιχνίδια, ενώ φέτος σε οχτώ αγώνες έχει 22 και είναι στην κορυφή.

Η ομάδα της Αμμοχώστου από τους 6 βρίσκεται στους 16.

Η Αλκή και η Δόξα είναι στο -5 (9-4) και στο -3 (13-10) αντίστοιχα. Στο -3 είναι και ο Ερμής (6-3).

Το παζλ ολοκληρώνεται, αλλά με εκκρεμότητες όπως προαναφέραμε.

Η ΑΕΚ πέρυσι σε οχτώ αγώνες είχε 16 βαθμούς και φέτος με δυο παιχνίδια λιγότερα έχει 13. Κερδίσει ή χάσει η διαφορά θα είναι από το – μέχρι το +3.

Ο Απόλλωνας έχει 16 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο, ενώ πέρυσι μετρούσε 12 πόντους με δυο αγώνες στο χέρι. Και εδώ η διαφορά είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα.

Η Ομόνοια έχει 9 βαθμούς, ενώ πέρυσι με παιχνίδι λιγότερο κατέκτησε 11.

Ο ΑΠΟΕΛ μετρά 17 πόντους και είναι στο +7, όμως, κρατούσε δυο παιχνίδια στο χέρι.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο