ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ομάδα έκρυψε θετικό κρούσμα (pics)

Απίστευτα γεγονότα λαμβάνουν μέρος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Την στιγμή που ο πλανητής «χτυπιέται» από την πανδημία, κάποιοι στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου σφυρίζουν αδιάφορα, θέτοντας σε κίνδυνο την εξάπλωση της πανδημίας.

Αποκαλύπτουμε περιστατικό το οποίο συνέβη σε ομάδα του πρωταθλήματος Β` κατηγορίας αλλά και τις συνέπειες που δέχθηκε. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε τα όνομα της γηπεδούχος και της φιλοξενούμενης ομάδας.

Συγκεκριμένα, στις 31/10/2020 ήταν ορισμένος αγώνας του πρωταθλήματος Β` κατηγορίας. Η γηπεδούχος ομάδα, ήταν ενημερωμένη από τις 29/10/2020 ότι δυο μέλη της  ήταν θετικοί στον ιο covid 19. Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, παράγοντας της φιλοξενούμενης ομάδας ενημερώθηκε τηλεφωνικώς ότι διαγνώστηκαν θετικά κρούσματα στην αντίπαλη ομάδα.

Στις 31/10/2020 η φιλοξενούμενη ομάδα απέστειλε επιστολή στην Κ.Ο.Π. κατά την οποία ανέφερε τα εξής: « Σας ενημερώνουμε ότι έχει έρθει στην αντίληψη μας από χτες το βράδυ, ότι η ομάδα …………… που θα αγωνιστούμε σήμερα έχει δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα μάλιστα ο ένας από αυτούς είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος βρέθηκε θετικός την Τετάρτη (28/10/2020)».

Στην επιστολή της η γηπεδούχος ομάδα, ζήτησε από την Κ.Ο.Π. να ενημερωθεί αν έχει τηρηθεί και ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων και αν έχει γίνει απολύμανση των αποδυτήριών και την παρουσίαση τεστ από την υπόλοιπη ομάδα 24ώρες πριν τον αγώνα.

Αμέσως η ΚΟΠ ενεργοποίησε τον μηχανισμό της και μετά  συντονισμένες ενέργειες αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Μάλιστα στις 31/10/2020 η γηπεδούχος ομάδα υποβλήθηκε σε τεστ όπου εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα κρούσματα.

Στα μαλακά η τιμωρία

Το όλο θέμα οδηγήθηκε ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της Κ.Ο.Π. για παράλειψή της ομάδας να ενημερώσει άμεσα την ΚΟΠ για θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο η τιμωρία που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής της Κ.Ο.Π. σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ήταν πρόστιμο. Παραθέτουμε αυτούσια την απόφαση του όπως αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. «Καταγγελία κατά του ……. (όνομα ομάδας) καθ΄ ότι με βάση το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου παρέλειψε να ενημερώσει άμεσα την ΚΟΠ για περίπτωση ατόμου θετικού κρούσματος και/ή για άτομο με κλινικά συμπτώματα του COVID-19 και συγκεκριμένα παρέλειψε να ενημερώσει άμεσα την ΚΟΠ για θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή της ομάδας ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον SARS-COV-2 στις  29/10/2020, κατά παράβαση των Γενικών οδηγιών και κανόνων του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου σελίδα 5 και των άρθρων 2, 4γ και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο».

Τα ερωτήματα

1. Η κάθε ομάδα, έχει ορίσει υπεύθυνο εφαρμογής πρωτοκόλλου. Γιατί ο υπεύθυνος της γηπεδούχος ομάδας, δεν ενημέρωσε την ΚΟΠ για τον εντοπισμό θετικού κρούσματος;

2. Ο υπεύθυνος θα  υποστεί κάποιες συνέπειες;

3. Τι θα γινόταν αν η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ενημέρωνε την Κ.Ο.Π. με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξαγόταν κανονικά και υπήρχε διασπορά;

4. Το πρωτοκόλλο εφαρμόζεται αναλόγως με τα χρώματα των ομάδων; Γιατί πολύ απλά αν ανατρέξει κάποιος στις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή κάποιες ομάδες έχουν τιμωρηθεί για μη τήρηση του πρωτοκόλλου και άλλες ομάδες όχι.

5. Η επιβολή προστίμου, μήπως δίνει το δικαίωμα και σε άλλες ομάδες σε παρόμοια περίπτωση να πράξουν το ίδιο θεωρώντας ότι ο ποδοσφαιριστής είναι σημαντικός στην προσπάθεια νίκης;

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο