Χριστοφίδης: "Θεωρώ ότι η εφαρμογή της κάρτας οπαδού δεν έχει νόημα"

Τις θέσεις του για την εφαρμογή της κάρτας οπαδού έδωσε ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο. Ο κ. Χριστοφίδης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως: "Θεωρώ ότι η εφαρμογή της κάρτας δεν έχει νόημα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

 Πως βλέπετε αυτό τον ξεσηκωμό; 

«Κοιτάξτε, το θέμα θα έλεγα δεν είναι τόσο νομικό όσο ιδιαίτερα κοινωνικό η ιδεολογικό εξαιτίας του ότι η εφαρμογή το μέτρου που είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις, ουσιαστικά δημιουργούν συνέπειες σε σχέση με την μαζικότητα και την προσέλευση του κόσμου στον αθλητισμό. Στοιχεία που επανατοποθετούν το μέτρο σε εξέταση και εξ ου ότι προκύπτουν συζητήσεις για τα μέτρα των επιπτώσεων. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα μέτρο καινούργιο που έπαιξε ρόλο στην εξάλειψη των επεισοδίων από τα γήπεδα. Υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις και κάποιος μπορεί να το δει από ιδεολογικής και κοινωνικής άποψης. Άλλος μπορεί να το δει από την όψη του οπαδού ότι έχασε το ποδόσφαιρο το νόημα λόγω της πενιχρής παρουσίας των φιλάθλων. Επί της ουσίας, σαν μέτρο εφαρμόστηκε μεν, από την άλλη τολμώ να πω ότι δεν είναι χρήσιμο».

Αν βιαστήκαμε για ένα τέτοιο μέτρο; 
«Δεν μπορώ να πω ότι βιαστήκαμε. Ήταν γνωστές οι συνέπειες από την πιθανή εφαρμογή του μέτρου. Δεν έγινε όμως η κατάλληλη προετοιμασία. Ο κόσμος δεν ενημερώθηκε σωστά για το συνιστά το μέτρο και ποια είναι η εφαρμογή του. Στους πλείστους από εμάς πέρασε ως ένα μέτρο ελέγχου των ανθρώπων που εισέρχονται στο γήπεδο. Δεν διαφέρει σε τίποτα από μια απλή ταυτότητα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν έχουν οι πολίτες ταυτότητα. Δεν έχει καμία διαφορά με την ταυτότητα. Επιπλέον συζητιέται ότι είναι μέτρο που βοηθά τις αρχές στους ελέγχους και στην ταυτοποίηση και ένα μέτρο καταστολής των επεισοδίων». 

Η άποψη του για την κάρτα: 
«Εάν κάποιος αντιπαραβάλει τα δύο ζητήματα μπορεί να πει ότι δεν υπάρχουν επεισόδια. Άρα το μέτρο είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Από την άλλη αν κάποιος προωθά την θέση ότι το άθλημα είναι μαζικό, αυτό το μέτρο προκάλεσε τραύματα αφού η προσέλευση φιλάθλων είναι πενιχρή. Επηρεάζει μια σειρά από άλλους πέραν των οργανωμένων. Θεωρώ ότι αυτό το μέτρο δεν έχει νόημα εφαρμογής. Από την στιγμή που κάποιος εισέρχεται χωρίς να είναι τα γήπεδα γεμάτα χωρίς να έχει προκαθορισμένη θέση, τότε μέτρο αδυνατεί για να χρησιμοποιηθεί όπουδηποτε». 

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο