Η ΑΕΚ με επιστολή στον ΠτΔ κατακρίνει όσους εναντιώνονται στο μέτρο της κάρτας

Με επιστολή προς τον ΠτΔ, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τον Αρχηγό Αστυνομίας, τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και είδε το φως της δημοσιότητας, η ΑΕΚ κάνει αναφορά στα θετικά της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου αυτούς τους λίγους μήνες και κατακρίνει όσους εναντιώνονται στο μέτρο, αφού όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση όλοι οφείλουν να αγκαλιάσουν και να υπερασπιστούν το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου.

Η επιστολή της ΑΕΚ

«Προς: Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κοινοποίηση

Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Κοινοβουλευτική κόμματα

Αρχηγός Αστυνομίας

Πρόεδρο ΚΟΑ

Πρόεδρο ΚΟΠ

Αξιότιμε πρόεδρε,

Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ), από τον Σεπτέμβριο του 2016 με την έναρξη λειτουργίας του «ΑΕΚ Αρένα» εφάρμοσε την ταυτοποίηση και τα ταξιθέτηση όσον εισέρχονται στο γήπεδο με άριστα αποτελέσματα.

Με ανάληψη της ευθύνης από τον ΚΟΑ για εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου ως σωματείο αγκαλιάσαμε το μέτρο συμβάλλοντας οργανωμένα και παρέχοντας όλες τις διευκολύνσεις στους φιλάθλους για έκδοση κάρτας φιλάθλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον αγώνα με για τα πλέι οφ του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ στις 30/8/2018 με αντίπαλο την Τρεντσίν, που ήταν και ο πρώτος αγώνας που ίσχυε η κάρτα φιλάθλου, 5285 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου έχει επιφέρει ήδη αρκετά θετικά αποτελέσματα όπως:

– εξάλειψη του χουλιγκανισμού και της πρόκλησης επεισοδίων στα γήπεδα

– επιστροφή των οικογενειών και των υγειών φιλάθλων στα γήπεδα

– εξάλειψη των προστίμων που πληρώνονταν στην ΚΟΠ

– εξάλειψη των ζημιών στα γήπεδα που επιβαρύνουν τα σωματεία

– εξάλειψη των ζημιών σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία

– μείωση υπέρμετρων αναγκών αστυνόμευσης και σπατάλης δημόσιου χρήματος

– αισθητή βελτίωση του αθλητικού πολιτισμού

Δυστυχώς είναι πασιφανές ότι από την πρώτη μέρα, χωρίς καν να δοθεί καν ο απαιτούμενος χρόνος εφαρμογής της, μερίδα φιλάθλων (Σύνδεσμοι Οργανωμένων Οπαδών), καταπολεμά και εναντιώνεται έντονα στο μέτρο με την συμβολή και μερίδας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για αλλότροιους λόγους κάτι που δεν μας περιποιεί τιμή. Οφείλουμε ως σωματεία, ΚΟΑ, ΚΟΠ και Κράτος να αγκαλιάσουμε και να υπερασπιστούμε το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου, συμβάλλοντας στην εφαρμογή της και παράλληλα να εργαζόμαστε όλοι για την αναβάθμιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο