Ο μπακ που εκτελεί σαν σέντερ φορ

Ήταν μια κίνηση κι ένα τελείωμα που δεν παραπέμπει καθόλου σε παίκτη η φυσική θέση του οποίου είναι στη γραμμή της οπισθοφυλακής. Κι όμως, το γκολ με το οποίο χάρισε στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια δεν ήταν το μοναδικό που ήρθε με... σεντερφορίσια ενέργεια του Νιλς Τεϊξέιρα, ο οποίος δίνει στην ΑΕΛ πολύ περισσότερα από την τυπική προσφορά του εκάστοτε ακραίου μπακ μιας ομάδας.

Με αυτό που πέτυχε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, ο Γερμανός έφτασε αισίως τα τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Τόσα έχουν βάλει επίσης οι Μανουέλ Τόρρες και Άλεξ Ντα Σίλβα, που μοιράζονται μαζί του τη δεύτερη θέση της λίστας των «γαλαζοκίτρινων» σκόρερ πίσω από τον Ρουμπέν Χουράδο. 

Κι αν το νούμερο αυτό μοιάζει νορμάλ για ένα δεκάρι κι έναν εξτρέμ, για έναν ακραίο μπακ ο απολογισμός είναι αν μη τι άλλο αξιοσημείωτος. Όχι μόνο ο αριθμός αυτός καθαυτός, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο σκοράρει ο Τεϊξέιρα. Το γκολ με κίνηση στην πλάτη της άμυνας και πλασέ σε πρώτο χρόνο απέναντι στην Ομόνοια ήρθε να προστεθεί σε αυτό που είχε βάλει απέναντι στην Αλκή με τελείωμα από τη μικρή περιοχή, αλλά και αυτό απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, όταν βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όλα με εκτελέσεις σε πρώτο χρόνο, χωρίς κοντρόλ, γεμάτες σιγουριά κι αυτοπεποίθηση.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο