Για να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο

Επί της ουσίας, βαθμολογικά, δεν χάθηκε τίποτα για τον Απόλλωνα με την ήττα που δέχθηκε από τον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, οι παρενέργειες της συγκεκριμένης (βαριάς) ήττας είναι ακόμη νωπές και εξαρτάται αποκλειστικά από τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους παίχτες του να τις εξαλείψουν, ώστε να μην στήσουν στον τοίχο την ομάδα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Η σκόνη που σήκωσε ο απόηχος του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ήταν τόσο πυκνή, που μπορεί να αποπροσανατολίσει την ομάδα του Απόλλωνα. Είναι για αυτό το λόγο που διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν καταστήσει σαφές στους παίχτες, ότι η δική τους δουλειά είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, όπου χρειάζεται να αντιδράσουν, όχι βεβαίως σπασμωδικά, αλλά με ηρεμία και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Ήδη ξεπροβάλλει άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με την Ένωση στο Παραλίμνι και δεν θα ήταν υπερβολή – βάση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας – να χαρακτηριστεί και ως κομβικό για τον Απόλλωνα. Δεν είναι μόνο, ότι προηγήθηκε η πεντάρα από τον ΑΠΟΕΛ και το ότι ακολούθησε, καθώς και το ότι ο Απόλλωνας θα πάει στο Παραλίμνι λαβωμένος από 7 συνολικά απουσίες, αλλά και το γεγονός ότι την επόμενη  εβδομάδα και μετά το ταξίδι στη Μασσαλία, θα παίξει ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν στον Απόλλωνα ότι θα χαθούν βαθμοί στο Παραλίμνι. Γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν δυσκολίες, παίρνοντας το μήνυμα και από την ήττα της ΑΕΚ, και θα πάνε αποφασισμένοι και κυρίως πεισμωμένοι για τη νίκη. Θα χρειαστεί βεβαίως να δουλέψει και το εναλλακτικό πλάνο του Αυγουστή που «πονοκεφαλιάζει» από τις πολλές απουσίες. Βάλε, Παπουλής και Μάγκλιτσα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών ενώ οι Ζελάγια, Γιούστε, Μπρου και Καραγιόλ είναι παροπλισμένοι.

Και πώς να μην πονοκεφαλιάζει ο Αυγουστή από την στιγμή που απουσιάζει η βασική του επιθετική τριάδα αλλά και ο βασικός του τερματοφύλακας. Είναι εδώ που χρειάζεται να αντιδράσει πραγματικά ο Απόλλωνας, για να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο