43η η Ομόνοια, 24η ο Απόλλων, 10η η ΑΕΛ

Με την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής στη β’ φάση του πρωταθλήματος CYTA 2020/21 απέκτησαν κάτοχο τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια της Κύπρου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Η τέταρτη Ανόρθωση με 54 βαθμούς είναι πλέον και μαθηματικά αδύνατον να προσπεράσει οποιαδήποτε από τις τρεις προπορευόμενες ομάδες (Ομόνοια 69, ΑΕΛ 68, Απόλλων 66), καθώς υστερεί έναντι των «κυανολεύκων» της Λεμεσού σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής Κύπρου θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (20-21/7 & 27-28/7), ενώ οι άλλοι τρεις εκπρόσωποί μας θα αρχίσουν από τον β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ (22/7 & 29/7).

Το τέταρτο εισιτήριο θα δοθεί στον κυπελλούχο και πλέον είναι δεδομένο πως μόνον αν το τρόπαιο καταλήξει στην ΑΕΛ θα καταστεί προνομιούχος και η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού θα εμφανιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 10η φορά στην ιστορία τους, ο συμπολίτης Απόλλωνας για 24η και η Ομόνοια για 43η (σ.σ. θα προσπεράσει εκ νέου τον ΑΠΟΕΛ, αν αυτός δεν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αυτή τη σεζόν).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο