Αποκαλυπτικό: Στα 26 εκατ. οι οφειλές του ΑΠΟΕΛ, πάνω από 30 το πιθανό άνοιγμα

Έτοιμη είναι πλέον η μελέτη ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORTIME οι αριθμοί που θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση καταδεικνύουν σύνολο οφειλών που μέχρι το τέλος της σεζόν θα ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια, ενώ άλλα εννέα εκατομμύρια λείπουν αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καλυφθεί η νέα αγωνιστική περίοδος (2021/22).

Συγκεκριμένα, μέχρι 31 Μαρτίου 2021 οι οφειλές της εταιρείας είναι 24 εκατ. και σε αυτές υπολογίζεται πως θα προστεθούν άλλα δύο εκατ. μέχρι το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Για τη νέα σεζόν τα δεδομένα έξοδα του ΑΠΟΕΛ ανέρχονται σε 10,6 εκατομμύρια (6,8 το μισθολόγιο της ομάδας, 2,8 εκατ για υπαλλήλους και διάφορα, 1 εκατ, για φόρους), ενώ συνολικά οι δαπάνες εκτιμώνται πως θα αγγίξουν τα 12 εκατομμύρια.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή τα εγγυημένα έσοδα για τη νέα σεζόν είναι στα τρία εκατομμύρια, συνεπώς πρέπει να καλυφθούν άλλα εννέα.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μείωση εξόδων (βλέπε μισθολογίου) ή αύξηση εσόδων (βλέπε νέες χορηγίες ή πωλήσεις παικτών). Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οφειλές των 26 εκατομμυρίων (μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου) δεν είναι η μόνη «τρύπα» που πρέπει να καλυφθεί στα οικονομικά της εταιρείας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο