Απο... ξεγραμμένος Χριστούγεννα στην κορυφή!

Καλύτερο επίλογο δεν θα μπορούσε να έχει για τον ΑΠΟΕΛ η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τελευταία μέσα στο 2018.

Πριν από τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα του Τραμεζάνι βρισκόταν στην 3η θέση, δεν είχε σταθερή εικόνα και πολλοί την είχαν ξεγραμμένη, ή τουλάχιστον όχι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πολύ γρήγορα όμως η κατάσταση διαφοροποιήθηκε και ο ΑΠΟΕΛ πάει στην διακοπή λόγω Χριστουγέννων ως πρωτοπόρος.   

Αρχικά πέτυχε εντυπωσιακή νίκη (5-1) επί του Απόλλωνα, στη συνέχεια συνέτριψε τη Νέα Σαλαμίνα με 4-0 για να ακολουθήσουν τα τρίποντα επί της Ομόνοιας (με ανατροπή) και η χθεσινή (2-0) επί του Ερμή που υπερκάλυψαν το χαμένο έδαφος από τις δύο ήττες (Δόξα και ΑΕΚ) αλλά και από τις δύο ισοπαλίες (με ΑΕΛ και Πάφο), σ’ αυτές τις 14 αγωνιστικές. 
Φυσικά δούλεψαν και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων καθώς σ’ αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές που ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε ισάριθμες νίκες. 

Η βαθμολογία της πρώτης εξάδας με το πέρας της 10ης αγωνιστικής είχε ως εξής: 
1.    Απόλλωνας…....22β
2.    ΑΕΛ…………….22β
3.    ΑΠΟΕΛ………...20β
4.    ΑΕΚ…………….19β
5.    Σαλαμίνα……....19β
6.    Ανόρθωση…......13β

Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μόνο ο ΑΠΟΕΛ πήρε το απόλυτο των βαθμών.

Ο Απόλλωνας από την κορυφή έστω και με ισοβαθμία με την ΑΕΛ υποχώρησε στην 3η θέση και στο -5, καθώς κέρδισε μόνο ένα ματς.
Η ΑΕΛ ισοβαθμούσε με τον Απόλλωνα στην κορυφή, κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα της παιγνίδια αλλά έχασε την πρωτιά και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον ΑΠΟΕΛ.
Η ΑΕΚ δεν κέρδισε κανένα παιγνίδι και από το -3 και την 4η θέση έπεσε στην 6η και απέχοντας πλέον 12 βαθμούς από την κορυφή! 
Η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε ένα από τα τέσσερα τελευταία της παιγνίδια και πλέον ισοβαθμεί με την Ανόρθωση στην 4η θέση. Η «κυρία» πέτυχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία σ’ αυτό το διάστημα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο της απώλειες των άλλων ομάδων.

Η βαθμολογία πλέον έχει ως εξής με το πέρας 14 αγώνων:
1.    ΑΠΟΕΛ………32β
2.    ΑΕΛ…………..31β
3.    Απόλλωνας.....27β
4.    Ανόρθωση…...23β
5.    Σαλαμίνα…….23β
6.    ΑΕΚ…………..20β

*Σημειώνεται ότι εκκρεμούν τα παιγνίδια ΑΕΚ-Απόλλωνα και Πάφος-ΑΕΚ για να έχουν όλες ομάδες τους ίδιους αγώνες. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο