Η Ομόνοια δεν έχει πια το πάνω χέρι μόνο στο γήπεδο

Οι Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης έβαλαν υπογραφή έως το 2023, οι Χένινγκ Μπεργκ, Στάνισλαβ Σοκολόβσκι, Τόμας Χούμποτσαν και Τζόρντι Γκόμεθ ανανέωσαν για ένα χρόνο. Αλλά τα νέα δεδομένα στην (πρωταθλήτρια) Ομόνοια φανερώθηκαν στην περίπτωση του Τιάγκο.

Ο 34χρονος άσος αποδέχτηκε την πρόταση της ΑΕΚ, η οποία κάλυψε τις απαιτήσεις του (σε διάρκεια συμβολαίου και απολαβές), σε αντίθεση με το «τριφύλλι», το οποίο του πρότεινε μονοετή συμφωνία με τους ίδιους οικονομικούς όρους.

Τούτων δοθέντων ο Βραζιλιάνος γίνεται το πρώτο βασικό γρανάζι των «πρασίνων» της διετίας 2019-21 που αποχωρεί από την ομάδα κόντρα στην επιθυμία του προπονητή. Και αυτή είναι η πρώτη, αλλά ίσως και σημαντικότερη, απόδειξη ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η (πρωταθλήτρια) Ομόνοια παζαρεύει πλέον με τους δικούς της όρους -και όχι με τους όρους των άλλων, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Και αυτή η αλλαγή πολιτικής έχει εξήγηση: οι «πράσινοι» έχουν εξελιχθεί σε σύλλογο με διοικητική-οικονομική σταθερότητα, με ποδοσφαιροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας και με προοπτική τίτλων και διακρίσεων.

Κοντολογίς έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό προορισμό για πλειάδα ποδοσφαιριστών και αυτό της δίνει εξαιρετική διαπραγματευτική ισχύ. Η περίπτωση Τιάγκο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο είτε εντός είτε εκτός συλλόγου. Η Ομόνοια του 2021 έχει κατακτήσει το δικαίωμα στο «take it or leave it». Και έχει αρχίσει ήδη να κάνει χρήση του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο