Μποναμάς από την UEFA, «προαγωγή» στο Γιουρόπα Λιγκ η Ανόρθωση!

Δύο μέρες μετά τη στέψη της σε κυπελλούχο Κύπρου η Ανόρθωση -πέρα από το τρόπαιο- πήρε και ένα πρόσθετο δώρο από την UEFA, καθώς η αφετηρία της ευρωπαϊκής της πορείας μετατέθηκε από τον β' προκριματικό γύρο του (νεοσύστατου) Κόνφερενς Λιγκ στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ!

Το SPORTIME αναλύει πώς προέκυψε αυτή η... προαγωγή για το σύλλογο της Αμμοχώστου:

Όπως ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ παίρνει θέση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και ο τροπαιούχος του Κόνφερενς Λιγκ πάει στους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή τη σεζόν, ωστόσο, δεν υπάρχει τροπαιούχος του Κόνφερενς Λιγκ, οπότε μένει μια θέση κενή στους ομίλους του Γιουρόπα. Αυτή πάει στην κυπελλούχο Ρωσίας, η οποία φεύγει από τα πλέι οφ του Γιουρόπα.

Τη θέση της κυπελλούχου Ρωσίας στα πλέι οφ παίρνει η κυπελλούχος Δανίας, κι έτσι αδειάζει θέση στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι επειδή στον γ' γύρο του Γιουρόπα παίζει η κυπελλούχος μέχρι και της 15ης χώρας, η κενή θέση πάει στην κυπελλούχο της 16ης χώρας που είναι η Κύπρος, γι' αυτό και η Ανόρθωση προβιβάζεται από το Κόνφερενς στο Γιουρόπα.

Αν προκριθεί θα παίξει στα πλέι-οφ του ΕL και εξασφαλίζει θέση σε όμιλο του ECL. Αν αποκλειστεί πάει στα πλέι-οφ του ECL. Bασικά αν επισημοποιηθεί το σενάριο,  με μία πρόκριση η Ανόρθωση μπαίνει σε όμιλο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο