Ντίσκερουντ: Το… παρκάρισμα στη Σίτι και η αποζημίωση του €1.000.000

Ως ένας εκ των υποψηφίων αντικαταστατών του αποχωρήσαντος Βίτορ Γκόμες στην Ομόνοια παρουσιάζεται εσχάτως ο Μίκελ «Μιξ» Ντίσκερουντ.

Ο 30χρονος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση -όχι μόνο ένεκα των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του. Ο πρώην διεθνής με τις ΗΠΑ μέσος αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς αντί να μετακινηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι σε μία από τις ομάδες που έχουν κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς έκανε το αντίθετο δρομολόγιο: μετακινήθηκε από τη Νιου Γιορκ Σίτι στους «πολίτες».

Οι τελευταίοι δεν ανακοίνωσαν καν τη μεταγραφή, η οποία μαθεύτηκε από ανάρτηση της Umbro, χορηγό ιματισμού του Ντίσκερουντ. Ο Νορβηγός με την αμερικανική υπηκοότητα έχασε τη θέση του στη Νιου Γιορκ Σίτι το 2017, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στη σουηδική Γκέτεμποργκ.

Τον Ιανουάριο του 2018 μεταγράφηκε στη Σίτι, όχι για να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά για να προπονείται στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια αναζήτησης καινούργιου εργοδότη. Στον αμερικανικό σύλλογο… περίσσευε και οι «πολίτες» προσφέρθηκαν ένεκα κοινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος να τον πάρουν υπό τη σκέπη τους και να επιχειρήσουν να τον πωλήσουν.

Η πρώτη τους απόπειρα ήταν να τον στείλουν στην Γκέτεμποργκ έναντι αποζημίωσης €1.000.000, όμως το deal δεν προχώρησε, εξ ου και άρχισαν οι δανεισμοί (Ούλσαν Χιουντάι, Χέλσινγκμποργκ) και εν τέλει η παραχώρησή του τον Ιανουάριο στη Ντενιζλίσπορ, από την οποία έμεινε ελεύθερος με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2020/21.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο