Οι πλαγιοκοπήσεις και η υπερφόρτωση

Το φιλικό με την Ομόνοια το περασμένο Σάββατο (26/6) ήταν το πρώτο δείγμα γραφής -ασφαλώς όχι αρκούντως αποκαλυπτικό και σίγουρα όχι αξιόπιστο ως προς τον Απόλλωνα που θα εμφανιστεί την περίοδο 2021/22.

Κάποιες τάσεις, ωστόσο, καταγράφηκαν και σε συνδυασμό με τη μεταγραφική δραστηριότητα και το στιλ ποδοσφαίρου που εκπροσωπεί ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ επιτρέπουν μερικά -έστω πρώιμα- συμπεράσματα.

Ο 53χρονος Γερμανός επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο με βασικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά την ένταση, την αντοχή και την ταχύτητα. Μια ομάδα που θα φτάνει γρήγορα από τη δική της περιοχή στην αντίστοιχη του αντιπάλου, αλλά ταυτόχρονα θα ξέρει, όταν χάνει την μπάλα, πώς να επιτεθεί γρήγορα και αποτελεσματικά στον αντίπαλο, προκειμένου να ανακτήσει την κατοχή.

Με την παρουσία των Χάρη Μαυρία και Ρονάλντ Γκεριέ στα άκρα της άμυνας ο Απόλλωνας έχει δύο εξαιρετικά επιθετικογενή ακραίους μπακ που μπορούν με άνεση να πλαγιοκοπήσουν, ακόμη και όταν έχουν υπ' ευθύνη τους όλη τη γραμμή.

Ο Τσόρνιγκερ έχει αυτή τη στόχευση, καθώς θέλει όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες του να πατούν την αντίπαλη περιοχή. Το σύστημα με δύο φορ είναι εξαιρετικά πιθανό να «φορεθεί» αυτή τη σεζόν σε πολλά παιχνίδια, ενώ ουδεμία έκπληξη δεν θα (πρέπει να) προκαλέσει, αν ο Γερμανός επιλέξει να αγωνιστεί με έναν καθαρόαιμο «κόφτη» και περισσότερα μεσοεπιθετικούς.

Υπό αυτό το πρίσμα, άλλωστε, ερμηνεύεται και η δήλωσή του μετά το φιλικό με την Ομόνοια πως ο Απόλλων αναζητεί έναν στόπερ και δύο επιθετικούς, ενώ είναι πλήρης στη μεσαία γραμμή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο