Η 17η αγωνιστική φέρνει αλλαγές στην κορυφή

Την 14η αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ πάτησε για πρώτη φορά κορυφή. Κέρδισε τον Ερμή, έχασε η ΑΕΛ από την Ανόρθωση, εξήλθε ισόπαλος ο Απόλλωνας στην Πάφο και πέρασε στην 1η θέση, στο +1 και στο +4 αντίστοιχα. Έκτοτε οι τρεις ομάδες προχώρησαν νικηφόρα και η διαφορά παρέμεινε ως είχε. Εντούτοις, τα βαθμολογικά δεδομένα θα διαφοροποιηθούν την επόμενη αγωνιστική και απομένει να δούμε τις θέσεις και τις διαφορές. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Τσίρειο ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ θα κρίνει τις αποστάσεις. Ο Απόλλωνας έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στον Ερμή στο «Αμμόχωστος».

Ο ΑΠΟΕΛ σε ενδεχόμενο νίκης θα δημιουργήσει για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη 2η θέση. Με ισοπαλία θα διατηρηθεί στην κορυφή με τον κίνδυνο να τον πλησιάσει ο Απόλλωνας στους δυο βαθμούς, ενώ με ήττα θα βρεθεί σίγουρα στη 2η θέση και στο -2.

Η ΑΕΛ αν κερδίσει θα επανέλθει στην 1η θέση και στο +2 από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ θα διατηρήσει τουλάχιστον το βαθμολογικό πλεονέκτημα επί του Απόλλωνα (+3). Αν έρθει ισοπαλία θα μείνει στη 2η θέση, ενώ αν ηττηθεί και κερδίσει ο συμπολίτης, θα ισοβαθμεί με τους κυανόλευκους, αλλά θα αναγράφεται στην 3η θέση, λόγω της ήττας του πρώτου αγώνα.

Ο Απόλλωνας πρέπει πρώτα να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι και να μην πέσει θύμα έκπληξης στο «Αμμόχωστος». Αν κερδίσει θα περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να κάνει τον απολογισμό του. Βαθμολογικά, μέχρι τη 2η θέση μπορεί να ανέβει, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσει η ΑΕΛ. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, η διαφορά από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει στο +4. Τι θέλουν λοιπόν οι κυανόλευκοι. Να μειώσουν την απόσταση από το ρετιρέ. Ισοπαλία λοιπόν και ας μείνουν στην 3η θέση, αλλά στο -1 από την ΑΕΛ και στο -2 από τον ΑΠΟΕΛ.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο