Έμεινε με την… όρεξη -κι απέκτησε ακόμη έναν αντίπαλο!

Όπως και στην πρεμιέρα, ο ΑΠΟΕΛ δεν έθελξε, δεν έπεισε, δεν σκόραρε, δεν νίκησε, δεν πήρε βαθμό. Αρκούν για να γνωμοδοτήσει κάποιος μετά βεβαιότητας ότι όλα έμειναν ίδια παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

Μετά το 0-1 από τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων», ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε για αναποτελεσματικότητα και την απέδωσε στην έλλειψη καθαρού μυαλού.

Ο Άντον Μάγκλιτσα, λεπτά νωρίτερα, είχε σημειώσει πως η ομάδα μετά το δυνατό της μπάσιμο στο παιχνίδι (ξ)έμεινε από δυνάμεις. Κουρασμένο σώμα και μυαλό, συνεπώς;

Ο Βασίλης Μάντζης, επίσης στο flash interview, δήλωσε πως δεν θυμόταν κλασική ευκαιρία του αντιπάλου και πως το μεγαλύτερο ζόρι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ήταν η πίεση από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ -όχι από τον αντίπαλο στο γήπεδο.

Τόσο ο Ελλαδίτης επιθετικός των «μαυροπρασίνων» όσο και ο (συμπατριώτης του) προπονητής, Γιώργος Πετράκης, υπογράμμισαν τη σημασία της πιστής εφαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί για την επίτευξη του στόχου.

Μικρά κομμάτια παζλ, τα οποία ενωμένα δίνουν τη μεγάλη εικόνα. Σε σύγκριση με την πρεμιέρα ο ΑΠΟΕΛ της δεύτερης αγωνιστικής είχε περισσότερη όρεξη, αλλά… έμεινε με αυτήν. Δεν την μετουσίωσε καν σε κλασική ευκαιρία για γκολ.

Και από ένα σημείο και μετά, δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε το καθαρό μυαλό ν’ απειλήσει τον αντίπαλό του. Όποιος πίστευε ότι το 0-4 στο «Στέλιος Κυριακίδης» ήταν θέμα προπονητή, πιθανότατα έχει βγει από την αυταπάτη.

Στο θερινό παζάρι ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε πολλές και ποιοτικές μονάδες. Αλλά μονάδες αθροιζόμενες δεν φτιάχνουν ομάδα. Για ένα δεμένο και λειτουργικό σύνολο απαιτούνται χρόνος και δουλειά. Για την επίτευξη μεγαλεπήβολων στόχων απαιτούνται εξειδικευμένο πλάνο, ξεκάθαρες αρμοδιότητες, ορθά δομημένη ιεραρχία, σωστή κατανομή ρόλων.

Απέναντι (και) στον Ολυμπιακό -όπως και κόντρα στην Πάφο και στα φιλικά προετοιμασίας- ο ΑΠΟΕΛ έδειξε πως ακόμη δεν έχει αρκετά από τα προαπαιτούμενα για να κυνηγήσει την επίτευξη των στόχων του. Μπορεί να τα αποκτήσει στη συνέχεια, στη διάρκεια της σεζόν.

Το νέο δεδομένο, μετά τους 0 βαθμούς και τα 0-5 γκολ στις πρώτες δύο αγωνιστικές, είναι πως πλέον θα έχει αντίπαλό του (και) τον χρόνο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο