Μάλλον μισογεμάτο

Υπάρχουν αυτοί που θα μιλήσουν για μια χαμένη ευκαιρία, αφού το τρίποντο της νίκης θα της έβαζε στην πρωτοπορία της κούρσας. Στον αντίποδα, υπάρχουν αυτοί που θα κρατήσουν το γεγονός ότι η ομάδα παραμένει εδραιωμένη στην πρώτη τριάδα, με διαφορά ασφαλείας απ’ αυτούς που την ακολουθούν. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, πάντως, το ποτήρι είναι μάλλον μισογεμάτο για την ΑΕΛ μετά την ισοπαλία της κόντρα στην ΑΕΚ.

Το πρώτο δεδομένο αφορά το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Μπορεί μεν οι «γαλαζοκίτρινοι» να είχαν ορισμένες σπουδαίες προϋποθέσεις για γκολ, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας χρονικά στην αναμέτρηση, όμως αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ στις τέσσερις μεγάλες φάσεις που έφτιαξε ήταν η ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η ισοπαλία δεν αδικεί κανέναν.

Παράλληλα, άμα βάλει κανείς κάτω τα παιχνίδια που είχαν να δώσουν οι τρεις πρωτοπόροι την αγωνιστική αυτή, διαπιστώνει ότι η ΑΕΛ είχε τη δυσκολότερη αποστολή. Ο μεν Απόλλωνας είχε να παίξει με μια προβληματική μέσα στο 2019 Ανόρθωση, που δεν είχε κερδίσει παρά μόνο την ΕΝΠ στα τέσσερα ματς που έδωσε στο νέο έτος. Για τον δε ΑΠΟΕΛ ούτε λόγος ως προς το ποιος ήταν το γκράντε φαβορί στον αγώνα με την Πάφο. Η ΑΕΚ, αντιθέτως, άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα της μετά την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία και κατέβαινε να παίξει στο Τσίρειο προερχόμενη από τέσσερις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με 12 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά. 

Μ’ όλα αυτά στα υπόψη, δεν το λες κι άσχημο το γεγονός ότι το πέρας της 19ης αγωνιστικής βρίσκει την ΑΕΛ στη δεύτερη θέση, με έναν μόλις πόντο λιγότερο από τον πρωτοπόρο. Άμα καταφέρει κιόλας να πάρει το ντέρμπι που ακολουθεί κόντρα στον συμπολίτη Απόλλωνα...

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο