ΑΠΟΕΛ / ΓΣΠ: Ανάποδες απώλειες σε δύο χρονιές

Προκάλεσαν εντύπωση οι δύο απανωτές απώλειες του ΑΠΟΕΛ εντός έδρας, απέναντι σε Αλκή και Πάφο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν εξαιρετικές επιδόσεις εκτός έδρας (7-1-1), αλλά φέτος έχασαν ήδη 10 βαθμούς στο ΓΣΠ, δύο περισσότερους από όσους απώλεσαν σε ολόκληρη τη περσινή χρονιά. Προκύπτουν παράλληλα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στη τρέχουσα και τη περίοδο 17-18.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε φέτος από τη Δόξα (2-5), Πάφο (1-2) και έφερε ισοπαλίες με ΑΕΛ (0-0) και Αλκή (0-0).  Σύνολο τερμάτων, 3-7.  Στη περσινή σεζόν είχε κερδίσει και τις τέσσερις ομάδες στη Λευκωσία. Είχε επιβληθεί με 4-0 της Πάφου, με 2-0 της Δόξας, 2-1 της ΑΕΛ και με 4-0 επί της Αλκής. Πέτυχε δηλαδή 12 γκολ και δέχτηκε ένα.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Οι περσινές εντός έδρας απώλειες του ΑΠΟΕΛ στη κανονική περίοδο στη Λευκωσία ήταν οι ήττες με τον Απόλλωνα (0-4) και Ανόρθωση (0-1). Αντίθετα φέτος κέρδισε και τις δύο ομάδες με μεγάλα σκορ, 5-1 και 4-0 αντίστοιχα και από τον συντελεστή 0-5 πήγε στο 9-1.

Συνεπώς, εντός έδρας, η ομάδα της Λευκωσίας τα κάνει σχεδόν όλα ανάποδα σε σχέση με πέρσι. Μοναδική σταθερά στη σύγκριση, οι νίκες με Σαλαμίνα, Ομόνοια και Ερμή.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο