Το σενάριο που δεν «αντέχει» η Ανόρθωση

Η πέμπτη θέση στη βαθμολογία έχει διπλή ανάγνωση για την Ανόρθωση. Η πρώτη είναι πως η «Κυρία» απέχει εννέα βαθμούς από την κορυφή έχοντας παιχνίδι λιγότερο. Η δεύτερη είναι πως  απόστασή της από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα είναι υπερδιπλάσια από την αντίστοιχη από την ΠΑΕΕΚ που (επίσης με παιχνίδι λιγότερο) είναι ακριβώς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Με την επιστροφή στη δράση ο σύλλογος της Αμμοχώστου οφείλει να γίνει πιο συμπαγής αμυντικά, πιο παραγωγικός δημιουργικά και εκτελεστικά, με λίγα λόγια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και απαιτήσεις που υπήρχαν γι’ αυτόν από τις αρχές της περιόδου.

Η αποστολή έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Ανόρθωσης στον τελικό κυπέλλου της περασμένης περιόδου, έχει νικήσει ήδη ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια και -σε αντίθεση με την «Κυρία»- είναι σφριγηλός αμυντικά, εξ ου και δυσκολοκατάβλητος.

Και υπάρχει φυσικά και η στατιστική πλευρά του πράγματος. Ένεκα της μετάθεσης του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ για την πρώτη αγωνιστική, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια οδηγήθηκε στην πρώτη διακοπή με το εντός έδρας 3-1 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά. Στην επιστροφή ηττήθηκε 2-0 από τη Δόξα στο «Μακάρειο».

Στη δεύτερη διακοπή η Ανόρθωση οδηγήθηκε με το εντός έδρας 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ. Στην επιστροφή ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΛ στο «Τσίρειο».

Στην τρίτη διακοπή η Ανόρθωση οδηγήθηκε με το εντός έδρας 1-0 επί της Πάφου και με την επιστροφή την περιμένει ξανά ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Το να τριτώσει το κακό είναι ένα σενάριο που δεν «αντέχει» η «Κυρία».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο