Η λάθος «ανάγνωση», η αργή αντίδραση και το δίδαγμα εν όψει Ομόνοιας

Στο ζύγι βγαίνει και… κερδισμένος ο ΑΠΟΕΛ. Η απόδοση της ΑΕΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι στην Αρένα ήταν εμφανώς υπέρτερη της δικής του απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά το κοντέρ στο τέλος έγραψε (όχι 0-3, αλλά) 0-0.

Και γι’ αυτό το αποτέλεσμα ισχύει ό,τι ακριβώς είχε επισημανθεί μετά την ευρεία επικράτηση επί του λεμεσιανού συλλόγου (δες εδώ): η λανθασμένη ανάγνωσή του θα δρομολογήσει την επόμενη γκέλα και το επόμενο πισωγύρισμα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» υπερεκτίμησαν τη νίκη τους επί της (εκτός φόρμας και με παίκτη λιγότερο) ΑΕΛ και αυτό τους οδήγησε σε λανθασμένη προσέγγιση του ντέρμπι με τους Λαρνακείς. Το 4-2-3-1 που απέδωσε στο ΓΣΠ αποδείχθηκε άκρως αναποτελεσματικό στην Αρένα, διότι πολύ απλά ο αντίπαλος ήταν σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και παίζει με διαφορετικό σύστημα και στιλ από τον λεμεσιανό σύλλογο.

Ο Σιμόνε Σκουφέτ δικαιούται τουλάχιστον μια λαμπάδα στο μπόι του (1,93μ.), αλλά είναι πραγματικά απορίας άξιο, γιατί ο Σωφρόνης Αυγουστή άφησε να περάσει ένα 45λεπτο, προτού προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και συστήματος (3-5-2), ώστε να ελέγξει πιο αποτελεσματικά την ΑΕΚ -και δη το επιθετικό της δίδυμο.

Η απόδοση στο β’ ημίχρονο ήταν ασφαλώς καλύτερη, από την άλλη χειρότερα απ’ ό,τι στο πρώτο μέρος ήταν πρακτικά αδύνατον να παίξουν οι «γαλαζοκίτρινοι».

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ (δουλεύει πάνω σε αυτό και) θέλει μια ομάδα που ανεξαρτήτως αντιπάλου θα επιβάλλει το ρυθμό και το παιχνίδι της. Όμως στη νυν κατάσταση αυτό δεν είναι εφικτό -για μια σειρά από λόγους.

Μέχρι να καταστεί εφικτό, θα πρέπει να ζυγίζει και να μετρά καλύτερα τον εκάστοτε αντίπαλο, ενίοτε και να προσαρμόζεται στα δεδομένα του. Αυτό είναι το δίδαγμα της αναμέτρησης στην Αρένα. Την ερχόμενη Δευτέρα, στο ΓΣΠ, απέναντι στην Ομόνοια θα φανεί, αν στον «Αρχάγγελο» το αποκωδικοποίησαν σωστά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο