Η αμφισβήτηση του Κέρκεζ είναι μια αστεία κουβέντα

Τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη, τρεις χωρίς γκολ, 12 βαθμοί απόσταση από τον πρωτοπόρο (που κατά κακή σύμπτωση τυγχάνει να είναι ο αιώνιος αντίπαλος), υποχώρηση εκτός πρώτης εξάδας, σχεδόν μηδαμινή συνεισφορά από τις θερινές μεταγραφές, «χαμηλές πτήσεις» από βασικά γρανάζια της μηχανής την περασμένη περίοδο.

Από (για κάποιος κρυφό, για άλλους απλώς λογικό) φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΛ απειλείται με πρόωρο εκτροχιασμό ακόμη κι από το καπάρωμα ευρωπαϊκού εισιτηρίου και η αμφισβήτηση του Ντούσαν Κέρκεζ φτάνει μέχρι του σημείου να λέγεται και να γράφεται πως πλέον παίζει κορώνα-γράμματα το κεφάλι του.

Η επίσημη ΑΕΛ δεν έχει πάρει θέση επί του ζητήματος και θα ήταν ευχής έργο να έχει επιλέξει αυτή τη στάση, όχι επειδή συνειδητά δεν επιθυμεί να βάλει πλάτη για τον Σέρβο προπονητή, αλλά επειδή πραγματικά θεωρεί από αστεία μέχρι φαιδρή την -στα όρια της αποδόμησης- αμφισβήτησή του.

Διότι επί της ουσίας περί αυτού πρόκειται. Ο 45χρονος κινδυνεύει να πέσει θύμα της ίδιας του της επιτυχίας. Υπό αντίξοες συνθήκες δημιούργησε μια ομάδα που κατέκτησε κύπελλο, κέρδισε δύο φορές το ευρωπαϊκό εισιτήριο και έφτασε την περασμένη περίοδο να διεκδικεί τον τίτλο, αλλά κατά τα φαινόμενα οι πλείστοι λησμόνησαν πως όλα αυτά συνέβησαν κατ’ υπέρβαση και όχι επειδή είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την εδραίωση του συλλόγου σε ρόλο συλλέκτη τίτλων.

Ο Κέρκεζ προφανώς έχει ευθύνη για την αστοχία στις μεταγραφές του καλοκαιριού και για την κάτω των προσδοκιών απόδοση της ομάδας του, αλλά όσοι θεωρούν πως ο Σέρβος απέτυχε και πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο, ας κοιτάξουν λίγο παραδίπλα για το πόσο καλύτερα (δεν) τα πάνε ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η Ανόρθωση.

Οι υπηρεσίες του 45χρονου ως προπονητή της ΑΕΛ εδώ και κάτι παραπάνω από 3,5 χρόνια αφαιρούν κάθε επιχείρημα καρατόμησής του εν μέσω αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Το λιγότερο που αξίζει και δικαιούται ο Κέρκεζ είναι μια ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τα λάθη του.

Ο Ιανουάριος είναι πλέον κοντά και στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί πλειστάκις πως για να μετατραπεί ένα συνονθύλευμα σε καλοκουρδισμένη μηχανή δεν χρειάζονται πολλά, απλώς να τακτοποιηθούν κάποια κομβικά κομμάτια του παζλ στο σωστό σημείο.

Όσοι το αμφισβητούν, ας αναλογιστούν απλώς πώς και πόσο -χωρίς καν μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουαρίου- οι Χάνζι Φλικ και Τόμας Τούχελ άλλαξαν τις Μπάγερν και Τσέλσι οδηγώντας τις στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2020 και το 2021 αντιστοίχως.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο