Αρτεμίου: "Θα κριθεί στις λέξεις η δικαστική μάχη"

Για το θέμα Ουζόχο και την ένσταση του Απόλλωνα που θα εκδικαστεί αύριο, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο γνωστός και έμπειρος νομικός Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος όπως ανέφερε εξουσιοδοτήθηκε από δικηγορικό γραφείο του εξωτερικού να παρακολουθήσει στενά την υπόθεση.

Τα σημαντικότερα που ανέφερε ο κ. Αρτεμίου

* Ακύρωση δελτίων υγείας υπήρξε πολλές φορές, αλλά υπόθεση παρόμοια με αυτή του Ουζόχο δεν θυμάμαι να είχαμε ξανά.

* Θα είναι σκληρή και ενδιαφέρουσα δικαστική μάχη. Θα κριθεί στις λέξεις αυτή. Έχει μεγάλη σημασία το λεκτικό για εμάς τους νομικούς. Το δελτίο υγείας γράφει ότι ακυρώθηκε.

* Ο Απόλλωνας ισχυρίζεται ότι κακώς αγωνίστηκε ο παίχτης. Έρχεται ο ΚΟΑ και λέει νομότυπα εκδόθηκε το δελτίο υγείας. Όλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει ελάττωμα, όχι άκυρο εκείνο που του επέτρεπε τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο αγώνα. Η ομάδα της Λεμεσού θα έρθει να πει ότι δολίως η Ανόρθωση προκάλεσε την παράνομη έκδοση του εγγράφου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως μπορεί να το αποδείξει αυτό.

* Μέχρι το δικαστήριο να αποφανθεί διαφορετικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ασχέτως αν ο ιατρός Γιάγκου βρίσκεται σε προσωποκράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

* Πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα η ακύρωση του δελτίου υγείας.

* Είναι πολύ διαφορετικό να πει ο κ. Γιάγκου έκανα αυτή την παρανομία και στα πλαίσια της μεταμέλειας μου ζητώ συγγνώμη και ακύρωση. Αυτό διαφέρει πάρα πολύ με το πρέπει να ακυρωθεί για τους Χ και Ψ λόγους.

* Ο δικαστής οφείλει να λάβει υπόψη του όλα αυτά που έχει ενώπιον του και με την καλύτερη δυνατή μαρτυρία. Έχει ενώπιον του μια σοβαρή υπόθεση. Πιστεύω η ένσταση του Απόλλωνα δεν έχει τύχη με όσα ξέρουμε.

* Πιστεύω θα έπρεπε να υπήρχε περισσότερος χρόνος στα δυο Σωματεία ώστε να παρουσιαστούν ενώπιον του αθλητικού δικαστή περισσότερες πληροφορίες. Εγώ θα έδινα περισσότερο χρόνο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χρόνος εξαντλείται επειδή πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία σε λίγες εβδομάδες για τα πλέι οφ.

* Είναι σίγουρα δύσκολη η υπόθεση. Θα κριθεί στις λέξεις.

* Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και γιατρός ο κ. Γιάγκου. Και το λέω εγώ που διαφωνώ σε πάρα πολλά με τον ιατρό, από τον καιρό που ήμασταν μαθητές.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο