Ημέρα απόφασης ή νέων εξελίξεων;

Η πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας του Απόλλωνα για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο συνεχίζεται. Εντός της ημέρας, ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης θα ανακοινώσει την απόφαση του μετά από αναβολές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Θα ανακοινώσει αν η ένσταση απορρίπτεται ή την κερδίζει ο Απόλλωνας. Στην πρώτη περίπτωση η βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμένει ως έχει. Στη δεύτερη περίπτωση η Ανόρθωση χάνει τους τρεις βαθμούς της νίκης επί του Απόλλωνα και ταυτόχρονα θα τις αφαιρεθούν έξι βαθμοί.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο ομάδων, τις τελευταίες ημέρες έχουν  παραθέσει τόσο ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή όσο και δημοσίως τις θέσεις τους εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης.

Συνεδριάζει ο ΚΟΑ
Την Παρασκευή ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης με επιστολή του, έχει ζητήσει από τον ΚΟΑ να ενημερώσει την ΚΟΠ για την ακριβή ημερομηνία που ισχύει η ακύρωση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο και αναμένει την απάντηση σε αυτό το σημείο. Το αίτημα αυτό ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα το εξετάσει σε έκτακτη συνεδρία του σήμερα στις 10 το πρωί. Πάντως ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης την Παρασκευή σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο οργανισμός έδωσε όλα τα στοιχεία χωρίς να έχει πρόθεση να κουκουλώσει την υπόθεση.

Η καταγγελία της Ανόρθωσης
Χθες η διοίκηση της Ανόρθωσης με επιστολή της στο Αρχηγό Αστυνομίας κατήγγειλε τον ΚΟΑ και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Η "Κυρία" υποστηρίζει πως παραβιάζει το πλαίσιο ποινικής δικονομίας και δικαίου όπως επίσης και τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων με τη διανομή και επεξεργασία εγγράφων. Επιπλέον στην επιστολή της Ανόρθωσης γίνεται αναφορά ότι με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΑ μέχρι στιγμής έχει δικάσει και καταδικάσει στα μάτια του κόσμου διάφορα άτομα πριν ακόμα διεξαχθεί η δίκη.

Επιστολή και στον ΚΟΑ
Επιπλέον στάλθηκε επιστολή και στον ΚΟΑ εκφράζει τη θέση ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία να αλλοιώνει την απόφαση που ήδη έχει εκδώσει και ήδη έχει θέσει ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
Όλα συμβαίνουν την στιγμή που όλοι αναμένουν την απόφαση του Αριστοτέλη Βρυωνίδη. Το σίγουρο είναι ότι όποια και να είναι η απόφαση του θα καταγραφούν αρκετά ακόμα επεισόδια στην υπόθεση Φράνσις Ουζόχο. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο