Πυρά κατά ΚΟΑ από Βρυωνίδη

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ για την ένσταση του Απόλλωνα είναι γνωστή από χθες.  

Μια δεύτερη ανάγνωση της απόφασης του Αριστοτέλη Βρυωνίδη και ειδικά για το σκεπτικό της απόφασης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατακεραυνώνει τον ΚΟΑ και τους χειρισμούς που ακολούθησε στην υπόθεση Φράνσις Ουζόχο.

Το σκεπτικό της απόφασης καταγράφεται σε 17 σελίδες. Στις 12 από αυτές γίνεται αναδρομή των γεγονότων. Στα συμπεράσματα του ο Αθλητικός Δικαστής επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνη στον ΚΟΑ για την καθυστέρηση, που τροφοδότησε τον φίλαθλο κόσμο με καχυποψία και δυσπιστία για το κυπριακό ποδόσφαιρο. 

«Είναι λυπηρό»
Στην σελίδα 12, αναφέρει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου για ένα τόσο σοβαρό θέμα χρειάστηκε σωρεία επιστολών και παρέλευση σεβαστού χρονικού διαστήματος για να καθορίσει τη θέση της σε σχέση με την εγκυρότητα και την ισχύ της απόφασης που αφορούσε την έκδοση του δελτίου υγείας του εν λόγω ποδοσφαιριστή¨. Ο ΚΟΑ καθηκόντως θα έπρεπε να ενημερώσει έγκαιρα με πλήρεις και αναλυτικές λεπτομέρειες την οικεία ομοσπονδία στην οποία ανήκει ο αθλητής (δηλαδή την ΚΟΠ) σε σχέση με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν τους λόγους ακύρωσης του δελτίου υγείας. Δυστυχώς η παράλειψη του ΚΟΑ να ανταποκριθεί και να ενημερώσει έγκαιρα την ΚΟΠ δημιούργησε καθυστέρηση στην αποπεράτωση εκδίκασης της υπόθεσης».

Βολές κατά Μιχαηλίδη
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, αναφέρεται και στις δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις οποίες ο συνήγορος της Ανόρθωσης θεώρησε ως παρέμβαση στη διαδικασία.  Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης συμφωνεί ότι οι οποιεσδήποτε αναφορές έγιναν από τον πρόεδρο του ΚΟΑ προς τα ΜΜΕ που αφορούν την παρούσα υπόθεση θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αφού ενδεχομένως με αυτές να εντείνεται το κλίμα καχυποψίας που έχει δημιουργηθεί στο φίλαθλο κόσμο, το οποίο επενεργεί αρνητικά στα θέματα απονομής δικαιοσύνης».

«Καχυποψία και δυσπιστία»
Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης στο σκεπτικό του συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στον ΚΟΑ. Στην σελίδα 14 αναφέρει: « Η απόφαση του ΚΟΑ ημερομηνίας 18/02/2019 έστω και αργοπορημένα όχι μόνο δεν θεωρείται παρέμβαση στη διαδικασία αλλά αντίθετα υποβοήθησε το παρόν δικαστήριο στην απονομής δικαιοσύνης. Το επιλήψιμο για τον ΚΟΑ ήταν η ανεπίτρεπτη στάση την οποία τήρησε από την ημερομηνία που προέκυψε το εν λόγω θέμα, σε σχέση με την παροχή όλων των αναγκαίων στοιχείων που αφορούσαν την υπόθεση και τα οποία θα έπρεπε έγκαιρα να τεθούν ενώπιον των εμπλεκόμενων σωματείων και του δικαστηρίου στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης. Δυστυχώς είναι αυτή η καθυστέρηση που τροφοδότησε τον φίλαθλο κόσμο με καχυποψία και δυσπιστία σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, λόγω της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης». 

Είναι πασιφανές οι ευθύνες που καταλογίζει ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης στον ΚΟΑ και στον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο