Η ΑΕΚ στο «Μακάρειο» ήταν μια ομάδα χαμένη στη μετάφραση

Λίγα λεπτά μετά το 2-1 επί του Απόλλωνα στην Αρένα και την άνοδο στην πρώτη θέση, το SPORTIME -στην αποτίμηση του αποτελέσματος για την ΑΕΚ- σημείωνε «Μεγάλη νίκη, μεγάλη παγίδα».

Έξι ημέρες μετά όσα μνημονεύονταν σ’ εκείνο το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκαν μέχρι… κεραίας στο «Μακάρειο», όπου οι Λαρνακείς έμειναν στο 2-2 με την ΠΑΕΕΚ και υποχώρησαν εκ νέου στη δεύτερη θέση -με κίνδυνο να «πέσουν» στην τρίτη, αν ο Απόλλωνας επικρατήσει της Ομόνοιας το βράδυ της Κυριακής.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δεν ερμήνευσαν σωστά την επιτυχία του περασμένου Σαββάτου (8/1) και πρόσθεσαν άλλη μια αγωνιστική δίχως πειστική εμφάνιση -τουλάχιστον για ομάδα που δικαίως λογίζεται διεκδικήτρια του τίτλου.

Πόσο ελλιπώς προετοιμασμένη ήταν η ΑΕΚ για ό,τι την περίμενε στο «Μακάρειο» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατέφυγε στις σέντρες ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Τόση και τέτοια ήταν η αδυναμία της να βάλει σωστά την μπάλα στην περιοχή του Πρότσεκ.

Ο Καταλά εκνευρίστηκε δικαίως, καθώς όταν παίζεις με μοναδικό φορ τον Τριτσκόβσκι, τότε τα «γεμίσματα» δεν είναι η ορθολογική επιλογή. Μη βλέποντας χαΐρι, ωστόσο, ο τεχνικός των Λαρνακέων υποχρεώθηκε νωρίς στο β’ μέρος να περάσει και τον Ρόμο, ώστε η ομάδα του να έχει κάποιον να «σημαδεύει» στην αντίπαλη περιοχή.

Η γκολάρα του Ροσάλες είχε τόση δόση τύχης όση και το αυτογκόλ του Σπόλιαριτς στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ενώ το πέναλτι στον Τιάγκο ήταν σίγουρα το πιο συζητήσιμο από τα τρία που καταλόγισε ο Βασίλης Δημητρίου.

Περιττεύει να υπογραμμιστεί πως το «δις εξαμαρτείν» στην υπεράσπιση προβαδίσματος απέναντι σε νεοφώτιστη ομάδα, προερχόμενη από σχεδόν μηνιαία αποχή από την αγωνιστική δράση, δεν προσιδιάζει σε εν αναμονή πρωταθλήτρια.

Ο Καταλά ορθώς επεσήμανε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του απέτυχε στη διαχείριση αγώνα/αποτελέσματος, αλλά είναι (κυρίως) δική του αρμοδιότητα να εντοπίσει και να εξαλείψει την αιτία του κακού.

Ότι επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο για όσα δήλωνε μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα και πριν την αναμέτρηση με την ΠΑΕΕΚ, δεν συνιστά δικαίωσή του. Είναι και απόδειξη ότι δεν κατόρθωσε να περάσει στα αποδυτήρια τα σωστά μηνύματα.

Η ΑΕΚ στο «Μακάρειο» ήταν μια ομάδα χαμένη στη μετάφραση.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο