Στο «κόκκινο» η αγωνία, τα τέσσερα σενάρια για την έφεση

Η αγωνία χτυπά κόκκινο λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας στο εφετείο. Στις 10:30 ώρα Σαββάτου το πρωί, θα αρχίσει η συνεδρία του εφετείου της ΚΟΠ που θα εξετάσει την έφεση της Ανόρθωσης κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για την πολύκροτη υπόθεση Ουζόχο.

Τα νομικά επιτελεία των δύο ομάδων, Απόλλωνα και Ανόρθωσης, δουλεύουν πυρετωδώς στα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας που θα θέσουν ενώπιον των μελών του εφετείου, ώστε να κερδίσουν την υπόθεση. 

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ, το εφετείο επανεξετάζει την υπόθεση τόσο από νομικής πλευράς όσο και από πλευράς γεγονότων. Με την απόφαση του μπορεί να επικυρώσει, να τροποποιήσει ή να ακυρώσει την προσβαλλόμενη απόφαση.

Για την υπόθεση μπορεί να προκύψουν τέσσερα σενάρια. 

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στην προκειμένη περίπτωση το Εφετείο θα επικυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Δηλαδή ο Απόλλωνας να κερδίσει τον αγώνα με σκορ 3-0 και να ισχύσει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από την Ανόρθωση. 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στην προκειμένη περίπτωση, το Εφετείο θα τροποποιήσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Δηλαδή θα μειώσει ή να αυξήσει την ποινή.    

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στην προκειμένη περίπτωση, το Εφετείο θα ακυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, δικαιώνοντας την Ανόρθωση. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα επιστρέψουν οι εννέα βαθμοί στην ομάδα της Αμμοχώστου.  

ΕΠΑΝΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Το εφετείο στην περίπτωση που διαπιστώσει ουσιαστική κακοδικία, μπορεί να ακυρώσει την απόφαση και να την παραπέμψει ξανά στον Αθλητικό Δικαστή. 

Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο, αφού μέχρι την έναρξη των αγώνων της 22ης αγωνιστικής λογικά θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του εφετείου. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο