Αναστασίου: "Με αυτά τα στοιχεία, κερδίζουμε την ΑΕΛ"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο Πρόγραμμα Αγώνα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ που αρχίζει στις 18:00 τονίζοντας πως αν η Ομόνοια αγωνιστεί με το ίδιο πνεύμα όπως στα τελευταία παιχνίδια και αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, τότε θα είναι αυτή η νικήτρια του ντέρμπι.

Τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Πώς το προσεγγίζουμε;
«Το προσεγγίζουμε όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, διάρκεια και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Πρέπει να τελειώσουμε τις φάσεις που φτιάχνουμε».

Η ομάδα έδειξε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση αντοχές σε συνθήκες πίεσης, καλύτερα από προηγούμενη άλλη φορά, έστω και εάν δεν ήρθε η νίκη. Παρόμοια πίεση θα υπάρχει και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

«Το έχω πει πολλές φορές πως δουλεύουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να μάθουν οι παίκτες πως όταν αγωνίζονται στην Ομόνοια θα πρέπει να αντέχουν την πίεση. Έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ στη νοοτροπία και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Χρειάζεται όμως να έχουμε περισσότερη διάρκεια και να είμαστε ακόμη καλύτεροι στα παιχνίδια μας για να αξιοποιήουμε τις ευκαιρίες μας».

Αν σας ζητούσαμε να κρατήσετε κάποια θετικά από το παιχνίδι με την Ανόρθωση, ποια θα ήταν αυτά;

«Την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα, τη νοοτροπία και το πνεύμα που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ζίβετς, δεν χάλασε το πλάνο μας, είχαμε συνοχή και ήμασταν αποφασιστικοί στις μονομαχίες. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά τα στοιχεία και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην αντίπαλη εστία».

Τι ήταν αυτό που μας έλειψε και θα πρέπει να έχουμε κόντρα στην ΑΕΛ για να κερδίσουμε;
«Το γκολ φυσικά! Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια απέναντι στην Πάφος FC, τον Ερμή, τη Δόξα και την Ανόρθωση είχαμε αρκετά καλή παρουσία. Φτιάξαμε φάσεις, είχαμε αυτοματισμούς, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πληρώσαμε κάποιες στιγμές αδράνειας. Αυτές δεν πρέπει να τις επαναλάβουμε και από τη μεριά μας να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε σε γκολ. Αν έχουμε αυτά τα στοχεία, τότε θα κερδίσουμε».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο