Οι ισορροπίες ενός 17λεπτου…

17 λεπτά χρειάστηκε ο ΑΠΟΕΛ να γυρίσει το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε 17 λεπτά, αλλά για 17 λεπτά στα ¾ του παιχνιδιού.

Το δεδομένο της πρωτιάς για τον Απόλλωνα με διαφορά 4 βαθμών και ζευγάρωμα με την Σαλαμίνα στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ, μετατράπηκε σε πτώση στη δεύτερη θέση και στο -2 από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και ένα πιο δυνατό ζευγάρωμα στα πλέι οφ, με την Ομόνοια.

Με πολύ διαφορετική ψυχολογία και δυναμική θα έμπαινε στα πλέι οφ αν κρατούσε έστω και την ισοπαλία κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (πόσο μάλλον τη νίκη), διότι όχι μόνο θα κρατούσε πίσω του το μεγάλο του αντίπαλο, αλλά θα τον έστελνε και σε ένα ντέρμπι αιωνίων… Για άλλη μια φορά όμως ο Απόλλωνας δεν διαχειρίστηκε σωστά τη μάχη με τον ΑΠΟΕΛ και μοιραία τώρα τρέχει να καλύψει τη διαφορά. Την στιγμή μάλιστα που η Λεμεσιανή ομάδα πήγε με καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι, λόγω και της δικαίωσης στο θέμα Ουζόχο, αλλά και του γεγονότος ότι ο αντίπαλος του προερχόταν από μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα και υπήρχε μια κάποια μουρμούρα.

Ο Αυγουστή ανέλαβε την ευθύνη και λογικά η ανάληψη αυτής τη ευθύνης έχει να κάνει με τη λανθασμένη διαχείριση του αγώνα μετά το 1-0. Σε ένα εντός έδρας ντέρμπι με τη ψυχολογία και με τα υπό διαμόρφωση δεδομένα υπέρ του ο Απόλλωνας, δεν είχε την απαιτούμενη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να δεχθεί γκολ, εβρισκόμενος σε αμυντική ανισορροπία! Αλλά και πάλι το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Δέχθηκε και δεύτερο γκολ παρουσιάζοντας ακόμη μεγαλύτερη αμυντική ανισορροπία στη φάση του 1-2.

Και επειδή το συγκεκριμένο φαινόμενo παρουσιάστηκε και σε παλαιότερα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ, προφανώς αυτό παύει να αποτελεί σύμπτωση. Ο Απόλλωνας πρώτα και κύρια αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό. Με το πληθωρικό, επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει θα έπρεπε να είχε καλύτερη τύχη. Και την τύχη της η κάθε ομάδα την ορίζει μόνη της. Ναι μεν, τίποτα δεν χάθηκε για τον Απόλλωνα, αλλά οφείλει να αντιδράσει σωστά και να διαχειριστεί πιο σοφά καταστάσεις μέσα σε παιχνίδια-σταθμούς όπως το τελευταίο με τον ΑΠΟΕΛ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο